Salut crea un consell assessor d’Atenció Primària

Servirà per donar resposta a les noves necessitats assistencials dels CAP

El Departament de Salut ha creat el Consell Assessor de l’Atenció Primària i Comunitària (APiC), que es constitueix aquest dimarts coincidint amb el Dia Internacional de l’Atenció Primària. El nou òrgan de treball està format per 30 professionals de diferents disciplines assistencials d’atenció primària, com ara la medicina de família, la infermeria, la pediatria, l’odontologia, el treball social i l’administratiu, entre d’altres. En aquesta primera sessió es presentarà la nova cartera de serveis de l’Atenció Primària, que inclou les residències, l’ampliació de la salut bucodental i la consolidació de l’atenció al final de vida.

El Consell Assessor de l’Atenció Primària i Comunitària, primer òrgan d’aquestes característiques que es crea a Catalunya, aportarà una visió transversal en la planificació estratègica de l’activitat assistencial que es du a terme des de l’atenció primària, incorporant criteris professionals de les diferents disciplines assistencials.

Les seves funcions són, principalment, d'assessorament i d'acompanyament als projectes vinculats amb l'atenció primària i comunitària (APiC) que es posin en marxa des del Departament de Salut. D’aquesta manera, es comptarà amb un espai estable que facilitarà la participació dels agents de l’àmbit de l’atenció primària i comunitària que ajudaran en el procés de presa de decisions.

Salut té com un dels seus principals objectius d’aquesta legislatura enfortir l’atenció primària. Per això, s’han incorporat nous perfils professionals com els referents de benestar emocional, el dietista nutricionista, que ha començat a fer una tasca comunitària, o la futura incorporació de fisioterapeutes.

En aquest sentit, des de l’any 2019, s’han incorporat als equips d’atenció primària un total de 5.177 nous professionals, un augment del 21%.