L'Ajuntament de Figueres posa fi als problemes de legionel·la del poliesportiu municipal

Les instal·lacions han estat tancades durant una setmana

L'Ajuntament de Figueres ha tornat a posar en funcionament aquest dijous les dutxes del poliesportiu municipal que des de fa una setmana estaven tancades a causa d'un cas de legionel·la. Ara fa uns dies, durant unes analítiques rutinàries del DipSalut, es va detectar aquest bacteri al dipòsit d'aigua i, per aquest motiu, es van tancar aquestes instal·lacions i es va dur a terme una neteja del circuit d'aigua amb un tractament químic amb clor.

Ara, el consistori ha assegurat que s'ha eliminat la bactèria però que, per minimitzar riscos, es renovarà el sistema d'acumulació i distribució d'aigua calenta sanitària de tots els equipaments municipals i del poliesportiu. Les dutxes dels vestidors del poliesportiu han estat tancades de forma preventiva durant una setmana. El consistori podria haver reobert les instal·lacions el dissabte passat, després d'efectuar el tractament químic amb clor, però va decidir actuar de forma preventiva i mantenir les dutxes tancades fins que es confirmés l'eliminació total d'aquesta bactèria.

Durant aquests dies, els usuaris han pogut seguir utilitzant els lavabos del poliesportiu i les dutxes de les piscines municipals. El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres, Pere Giró, ha destacat que "tot i el bon funcionament dels controls preventius" el consistori ha decidit fer "un pas més per minimitzar encara més els riscos". Per aquest motiu, l'ajuntament ha decidit renovar tot el sistema d'acumulació i distribució d'aigua calenta sanitària dels equipaments municipals en general i, de forma immediata, al poliesportiu.

A més, Giró ha agraït als usuaris la seva "paciència i comprensió" durant aquests dies i ha recordat que els controls i les analítiques es fan de forma regular (normalment cada any) a tots els equipaments municipals i fonts ornamentals de la població.