Mig miler d'estudiants gironins surten al carrer en favor de la universitat pública

Grups d'alumnes han dormit a les facultats del Barri Vell i han barrat l'accés als edificis aquest matí

Mig miler d'estudiants gironins han tornat a sortir als carrers aquest dijous per defensar la universitat pública i criticar les retallades i els augments de les taxes universitàries. Aquesta és la tercera vaga d'estudiants, treballadors i professorat de la Universitat de Girona aquest curs. Com a prèvia a la protesta, aquesta setmana algunes classes s'han fet al carrer per fer més visuals les reclamacions del col·lectiu universitari i aquesta passada nit alguns estudiants han dormit a les facultats d'Educació i Lletres, al Barri Vell.

Aquest matí, l'accés a aquests dos edificis estava barrat i tampoc han pogut accedir al seu lloc de treball el personal que treballa a l'edifici del Rectorat. La manifestació ha arrencat al migdia a la plaça de Sant Domènec i els estudiants han baixat fins al centre de la ciutat, on han optat per taller per sorpresa l'avinguda Jaume I fins arribar, finalment, davant la seu de la Generalitat, punt final del recorregut de la manifestació.

Segons dades del Rectorat, l'activitat s'ha aturat durant el matí al Campus del Barri Vell i el personal que no ha pogut accedir a l'edifici del Rectorat s'ha reubicat a d'altres espais. La protesta ha tingut menys incidència, com és habitual, al Campus de Montilivi. A Dret hi ha hagut l'afectació més alta (un 80%) i a la facultat d'Econòmiques i Empresarials s'han fet la meitat de les classes. Durant el matí, un grup d'estudiants han barrat l'accés a l'edifici de Ciències però, finalment, el Rectorat ha informat que s'han pogut fer totes les classes amb normalitat.
  • Laia Vidal explica que els 'ànims estan caldejats'
  • Marco Aparicio, reconeix que hi ha sensació d'incertesa entre estudiants i professors