Blanes ofereix visites guiades al jaciment romà de Padrets durant la Setmana Santa

Els guiatges són gratuïts i amb places limitades que cal reservar

Després que les dues darreres setmanes s’han incorporat als treballs de l’excavació del jaciment romà dels Padrets de Blanes (Selva) grups de voluntaris, l’Ajuntament fa un pas més per obrir el projecte als ciutadans. La setmana vinent ha programat diverses visites guiades gratuïtes que tindran lloc de dilluns a dijous, una per dia, coincidint amb les jornades en què s’hi estarà feinejant.

Aniran a càrrec de Joan Llinàs, l’arqueòleg i director de l’excavació que està en marxa des de mitjans del passat mes de març, així com responsable de l’empresa de serveis arqueològics i culturals Atri Cultura i Patrimoni, adjudicatària del contracte.

Això donarà l’oportunitat a qui faci la visita guiada de poder veure com es desenvolupen les excavacions al jaciment amb les explicacions de primera mà. L’activitat està organitzada de manera conjunta per l’Arxiu Municipal i el Departament de Turisme de Promoció de la Ciutat, que s’encarregarà de fer les reserves que s’han de fer prèviament, ja que les places són limitades.

Les inscripcions cal fer-les a l’Oficina de Turisme de la Plaça Catalunya, o bé trucant al telèfon d’aquest servei, el 972 330 348. Les visites es faran cada dia, de l’11 al 14 d’abril, entre les 12 i les 13 h, i els grups seran d’un màxim de 20 persones sense comptar els nens i nenes menors de 10 anys, que caldrà que vagin agafades de la mà d’un adult.