Detingudes tres persones per sostreure coure a Maçanet de la Selva

La policia catalana també ha detingut dos persones a Begur per un altre robatori d'aquest material en cases en construcció

Els Mossos d'Esquadra han detingut en només dos dies a cinc persones implicades en dos robatoris de coure diferents que han tingut lloc en dos localitats de les Comarques Gironines. El 20 de febrer dues persones van ser detingudes a Begur per sostreure rotllos de fil d'aquest material en una casa en construcció i el dia 21 a Maçanet de la Selva tres més van ser sorpreses mentre s'enduien cablejat de la línia elèctrica del tren. Tots cinc han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

En ambdós casos els presumptes delinqüents han estat sorpresos quan ja carregaven el coure sostret al seu vehicle. Sobre les vuit del matí una patrulla va rebre l'avís d'un possible furt de cablejat de coure al costat de la via del tren. En arribar al lloc, els agents van localitzar tres homes que carregaven el cablejat en un vehicle. Els sospitosos van dissimular assegurant que havien trobat els feixos al costat de la via del tren.

Les comprovacions posteriors van permetre constatar que aquelles persones havien estat vistes sostraient el cablejat, juntament amb dues més que ja havien marxat. Les tres van quedar detingudes pel delicte de furt.

Els detinguts, Fabian AR, de 28 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Santa Coloma de Gramanet, Eric MM, de 30 anys, de nacionalitat espanyola i sense domicili conegut i Giancarlo BP, de 33 anys, de nacionalitat peruana i veí de Sant Adrià de Besòs, van passar el dia 21 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, on es va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Més detencions a Begur per un altre robatori de coure

D'altra banda, els Mossos de la comissaria de la Bisbal van detenir el 20 de febrer a Begur, Jonathan RG de 31 anys i Sebastià GC de 28 anys, tots dos veïns de Sant Feliu de Guíxols i de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força.

Cap a la una del migdia una patrulla va rebre l'avís d'un possible robatori en unes cases en construcció a Begur. En arribar al lloc, els mossos van localitzar dos homes que carregaven rotllos de fil elèctric dins d'un vehicle.

El agents van contactar amb el propietari de l'obra, qui va confirmar que el material era seu i que aquelles persones no tenien permís per agafar-lo. Els dos homes van quedar detinguts pel robatori.

Els detinguts, amb antecedents, van passar el dia 21 de febrer a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d'Empordà, on es va decretar llibertat amb càrrecs.