Un operatiu a Maçanet i Sils contra el tràfic de marihuana acaba amb 15 detinguts

S'han practicat nou registres i comissat 3.500 plantes

[ACTUALITZAT 14:45h] La Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d'Esquadra de Santa Coloma de Farners ha iniciat aquest matí un dispositiu contra una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana als municipis de Maçanet de la Selva i de Sils, segons ha pogut saber El Gerió Digital.

A hores d'ara s'han practicat un total de nou registres que han començat a les quatre de la matinada a les urbanitzacions de Vallcanera, Les Comes i Mas Altaba, produint-se fins a 15 detencions, un d'ells menor d'edat i tres persones investigades. En total s'han comissat 3.500 plantes de marihuana.

A l'operatiu també hi han participat la Divisió d'Investigació Criminal de Girona, la Unitat de Seguretat Ciutadana de Santa Coloma de Farners i la Policia Local de Maçanet de la Selva i agents de la Policia Local de Sils.

Segons fonts properes al cas, la investigació dels Mossos d'Esquadra va començar arran d'informacions ciutadanes i indicis que apuntaven que alguns dels domicilis podia tenir la llum punxada per plantacions interiors de marihuana. Aquest dijous a primera hora han desplegat l'operatiu i han fet les entrades autoritzades pel jutjat d'instrucció de Santa Coloma de Farners.

El dispositiu ha mobilitzat uns 200 efectius entre unitats d'investigació dels Mossos d'Esquadra, seguretat ciutadana, ARRO i canina.