Neix el Festival Harmonia, un certamen familiar, solidari i inclusiu a les Planes d'Hostoles

Comptarà amb artistes com Suu, els Catarres o Buhos

Els creadors i productors del Clownia Festival, durant les dues últimes edicions, 2018 i 2019, varen engegar el projecte INCLOW-ME, amb l’objectiu de facilitar el lleure als infants amb diversitat funcional i en situació econòmica desfavorida, així com a les seves famílies, sent conscients que aquestes circumstàncies els fan vulnerables i els exclou socialment.

Recuperen aquest dret i la necessitat, com a continuació del projecte INCLOW-ME, de presentar la proposta de l’Harmonia, Festival Familiar En La Diversitat, amb la finalitat de mantenir l’oportunitat, que fins ara disposaven aquests col·lectius, de gaudir del lleure.

Aquesta primera edició ofereix una proposta musical que compta amb sis artistes, sent-ne Els Catarres, el grup català de pop-folk amb més de 10 anys de trajectòria, la Suu, una de les artistes catalanes més seguides i escoltades del panorama musical català, i Buhos, la banda festiva fundada en 2005 a Calafell, caps de cartell. També actuaran Koers, el grup lleidatà de reggae; els internacionals Viva o Samba, el projecte musical que neix el 2015 pels músics brasilers Cicero i Humberto Mateus amb el propòsit de promoure i rescatar les arrels culturals, que oferiran una autèntica roda de samba; i Arribar i Ploure, el duet format pel músic Àlex Pujols de Txarango i l’actor Ricard Farré amb un fil argumental en clau de comèdia.

A més a més dels concerts, el públic del festival Harmonia podrà gaudir de tres propostes de circ: Bucraa’ Circus, un espectacle de clown contemporani i teatre de gest sense text, Ricky el profesor de tenis, el personatge més emblemàtic de José Luis Redondo i La Churry, la clown que destaca per la proximitat amb el seu públic. I també ha programat El Racó de Milú, un taller interactiu amb gossos per garantir el benestar animal i humà.

Les entrades ja estan disponibles al web oficial del festival, i al web de Planestiueja’t. Part dels beneficis de les entrades anirà destinat a ajudar els més vulnerables, personal, social i econòmicament, per poder gaudir d’un dia de lleure. Un oasi en el dia a dia de moltes famílies.

Festival familiar en la diversitat

L’Harmonia és un festival dissenyat per a famílies de tota mena; tradicionals, nombroses, monoparentals, homoparentals, lesboparentals, extenses, nuclears, reconstituïdes, d’acollida, adoptives... totes són benvingudes.

Un festival familiar, on tothom és igual i on es comparteix el joc, la música, el circ, l’oci i el lleure. I és que la participació en una activitat de lleure inclusiva fomenta en tots els assistents valors com l’acceptació i la interdependència i ajuda a prendre consciència que la diversitat, la convivència, la interacció i l’aprenentatge mutu és quelcom que beneficia a tota la comunitat.