Enderroquen l'edifici de Can Gelada a Olot per situar-hi la plaça Mercat provisional

L'espai tindrà una quinzena de parades, farà 650 metres quadrats i es preveu enllestir el mes de maig

L'Ajuntament d'Olot ha començat a enderrocar l'edifici de Can Gelada per situar en aquest espai la plaça Mercat provisional. Durant els propers dies, les màquines tiraran a terra l'antic edifici i netejaran el solar, on s'hi aixecarà una estructura que acollirà els marxants fins que les obres de la nova plaça Mercat no s'enllesteixin. En total, el mercat provisional farà uns 650 metres quadrats i tindrà una quinzena de punts de venda.

Es preveu que aquest maig els marxants ja es puguin traslladar a aquest emplaçament, i que després comencin l'enderroc de la plaça Mercat. L'objectiu de l'Ajuntament és que les obres de la nova plaça s'enllesteixin coincidint amb el Sant Lluc de l'any vinent. Aquest matí, les màquines han començat a escrostonar la façana de l'edifici de Can Gelada. En els propers dies, tot aquest bloc anirà a terra. Un cop s'hagi enllestit l'enderroc, l'Ajuntament preveu trigar uns dos mesos i mig a adequar el solar i aixecar-hi la plaça Mercat provisional.

Tindrà 650 metres quadrats i una quinzena de punts de venda, i es preveu que els marxants s'hi puguin traslladar a mitjans maig. A més, l'enderroc de Can Gelada també permetrà obrir un pas entre el carrer de Sant Rafael i el Firal.

Un cop ja s'hagi muntat el mercat provisional, serà el torn d'enderrocar l'antiga plaça Mercat per aixecar-la tota de nou. Aquest projecte, que s'ha adjudicat a Rubau Tarrés, té un cost de més de 7 milions d'euros (MEUR), i la setmana passada la constructora ja va signar amb Bankia l'acord per garantir el finançament dels treballs.


 
El nou edifici, a més d'acollir els marxants, també tindrà un aparcament subterrani. A més, en tota una planta s'hi ubicarà un supermercat Mercadona. L'Ajuntament d'Olot ressalta que, tot i que la direcció de l'obra la porti Rubau Tarrés, "diferents empreses locals i comarcals participaran al procés d'enderroc i construcció" de la nova plaça Mercat.

La previsió és que aquesta obra s'enllesteixi per Sant Lluc del 2014. El consistori ja alerta, però, que els treballs comportaran un procés "feixuc i laboriós, que generarà molèsties i alterarà el dia a dia de la ciutat".