Els acusats d'assaltar un bordell a Girona es fan el longuis

Els lladres van lligar i emmordassar dues prostitutes, a una li van fer talls a les cames i els van robar aparells electrònics i les llibretes d'estalvis

Un dels acusats d'assaltar amb matxets un pis que funcionava com a prostíbul a Girona s'ha negat a declarar i l'altre ha assegurat que aquell dia no era a la ciutat. Els fets, que han arribat avui a judici, van tenir lloc el vespre del dia de Tots Sants del 2011.

Tres lladres van entrar al pis, situat al barri de Can Gibert, van lligar i emmordassar les dues prostitutes que hi viuen i a una li van fer talls a les cames. Després van arreplegar aparells electrònics i les llibretes d'estalvi de les noies, d'on en van extreure uns 1.500 euros. Tot i que un dels assaltants no ha pogut ser identificat, les dues víctimes asseguren que els dos acusats formaven part de la banda. S'enfronten a 15 anys de presó.

L'assalt al pis que funcionava com a bordell va tenir lloc l'1 de novembre del 2011. Faltaven pocs minuts per a les dotze de la nit quan tres homes -un dels quals no s'ha localitzat- van anar fins a l'habitatge, situat al carrer València de Girona. Per no aixecar sospites, els assaltants es van fer passar per clients. Un cop a dins, els lladres van lligar i emmordassar les dues meuques que hi havia, les van amenaçar i els hi van robar tot allò que van poder.

Aquest matí, dos joves s'han assegut a la banqueta dels acusats per aquests fets. S'enfronten a penes per robatori amb violència, lesions i estafa (perquè un cop van aconseguir les llibretes d'estalvi i els PIN de les víctimes, els van treure uns 1.500 euros dels comptes corrents).

Un dels processats, Jhean Carlos T., s'ha negat a declarar davant de la jutgessa. L'altre, Rolando M., sí que ho ha fet. Però només ha estat per assegurar que, la nit dels fets, en cap moment va posar els peus a Girona. Segons ha explicat, ell es trobava a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i s'ha vist involucrat en tot aquest afer perquè l'han volgut incriminar.

Les dues noies que hi havia al pis, però, asseguren que tant l'un com l'altre formaven part del grup que aquella nit els va assaltar. Segons han relatat les noies, els lladres van actuar a cara descoberta i amb violència gratuïta contra elles.

Amenaçar amb matxets

Després d'endur-se-les a una habitació amb l'excusa d'un servei, les dues prostitutes han explicat que els dos acusats les van amenaçar amb matxets. Els van posar els ganivets a l'alçada del coll i els hi van dir que les matarien si cridaven. Després, les van colpejar, les van lligar i emmordassar i les van obligar a dir-los on guardaven els objectes de valor.

A una de les joves, li van donar un cop a la cara amb una planxa de cuinar i li van fer perdre els sentits. A més, també li van fer talls a les cames amb el matxet.

Segons expliquen les víctimes, els dos acusats obeïen ordres de la tercera persona a qui no s'ha localitzat, que feia el rol de cap del grup. Entre les coses que els hi van robar, hi havia quatre mòbils, un telèfon sense fils, un televisor, un reproductor de DVDs, un portàtil i les dues llibretes d'estalvis.

Canvi en els reconeixements

Tot i que les dues noies assenyalen els dos acusats com els lladres, sí que és veritat que, en un primer moment, cap d'elles va identificar Rolando M. L'endemà de l'assalt, durant un reconeixement fotogràfic, les víctimes no el van assenyalar entre les fotos que els van mostrar els Mossos d'Esquadra.

Un mes més tard, però, durant una roda de reconeixement, totes dues el van assenyalar com un dels lladres. Precisament, l'advocat d'aquest processat, Benet Salellas, ha fet incís en aquest punt durant el judici. Segons assegura, hi ha llacunes en la imputació del seu client.

Els dos acusats s'enfronten a una pena global de 15 anys de presó. El fiscal els imputa a cadascun un delicte de robatori amb violència a casa habitada amb ús d'instrument perillós, dos delictes més de lesions agreujades i un altre d'estafa continuada. En matèria de responsabilitat civil, l'acusació pública demana que els dos processats indemnitzin les prostitutes amb més de 6.300 euros.