Demanen 15 anys de presó pels lladres que van assaltar un pis que feia de prostíbul

Els acusats van colpejar les noies, les van lligar de mans i peus i els hi van fer talls a les cames

El fiscal demana una pena de 15 anys de presó per a dos lladres que van assaltar amb matxets un pis de Girona on s'exercia la prostitució. Els fets van tenir lloc a principis de novembre del 2011. Els acusats es van fer passar per clients i, un cop a dins del pis, van amenaçar les dues noies que hi vivien, les van colpejar, les van emmordassar i les van lligar de mans i peus.

A més, també els hi van arribar a fer talls a les cames. Després, van arreplegar un quantiós botí (telèfons, un televisor, un DVD i un portàtil) i van fugir amb les llibretes d'estalvi de les meuques. L'endemà, van treure 1.490 euros dels comptes de les víctimes. S'enfronten a una condemna per robatori, lesions i estafa. L'assalt al pis que funcionava com a prostíbul va tenir lloc el dia de Tots Sants del 2011. Passaven pocs minuts de tres quarts de dotze de la nit quan els dos acusats, acompanyats d'una tercera persona que no s'ha localitzat, van trucar a la porta de l'habitatge. Al pis, situat al carrer València de Girona, hi vivien dues noies.

Segons recull l'escrit d'acusacions del fiscal, els dos processats -Jhean Carlos T. i Rolando M.- es van fer passar per clients per no despertar sospites. Les dues prostitutes se'ls van endur en habitacions separades i va ser aleshores quan els assaltants van passar a l'atac.

Els dos lladres es van treure dos matxets d'entre la roba i van amenaçar les prostitutes amb matar-les si no els donaven tot el què tinguessin de valor. Jhean Carlos T., fins i tot, va posar l'arma al coll d'una de les meuques per reforçar l'amenaça.

Després, els dos acusats -sempre segons el relat del fiscal- van emmordassar les noies, les van lligar de mans i peus i les van començar a colpejar. Mentre les apallissaven, els hi anaven dient que les matarien si no els hi entregaven els diners i les joies que tinguessin al pis. Per aconseguir que els mostressin on guardaven les llibretes bancàries i els hi donessin els números secrets, també els hi van fer talls a les cames.

Regirar l'habitatge

Mentre un d'ells vigilava les meuques, els altres dos es van dedicar a regirar l'habitatge. En total, els tres assaltants es van endur un quantiós botí. A més de les llibretes d'estalvi de les noies, van arreplegar quatre mòbils, un telèfon sense fils, un aparell de televisió, un reproductor de DVDs i un ordinador portàtil.

Els tres assaltants van marxar del prostíbul deixant les dues noies lligades i emmordassades. L'endemà al matí, poques hores després del robatori, els lladres van anar a dues entitats bancàries i van treure 1.490 euros dels comptes corrents de les noies.

El fiscal imputa a Jhean Carlos T. i Rolando M. (l'altre lladre no ha estat localitzat) un delicte de robatori amb violència a casa habitada amb instrument perillós, dos delictes de lesions i un delicte continuat d'estafa. Per a cadascun d'ells, l'acusació pública sol·licita una condemna de 15 anys de presó.

En matèria de responsabilitat civil, el fiscal reclama que els dos processats indemnitzin les dues noies amb 6.389,24 euros. Aquesta xifra correspon al valor de tot allò que es van endur del pis, als diners que els van robar i a les indemnitzacions per les lesions i les seqüeles que els hi van fer.

El judici per aquest assalt s'ha fixat per a principis de la setmana vinent als Jutjats de Girona.