Detinguts cinc homes per robar vehicles amb la intenció de portar-los a Gàmbia

Els lladres havien amagat els vehicles en un contenidor marítim amb altres objectes

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Sils (Selva) cinc homes de nacionalitat marroquina i gambiana, i d'entre 29 i 33 anys, com a presumptes autors de set delictes de robatori i furt d'ús de vehicles. Durant el mes de gener, uns agents van observar un contenidor portuari sobre un remolc, estacionat al costat d'un camí i una masia. Cinc homes intentaven carregar un turisme a l'interior, on ja hi havia altres vehicles sense matrícula i diversos objectes.

A més, hi havia més furgonetes, ciclomotors i motocicletes estacionades al voltant. En el garatge de la casa s'hi van trobar 15 bicicletes desmuntades i electrodomèstics i altres aparells. Les investigacions van permetre descobrir que tres motocicletes havien estat robades entre el 15 i el 23 de gener a Palafolls (Maresme), Girona i Lloret de Mar (Selva), i que una de les bicicletes s'havia sostret a Santa Coloma de Farners. Els vehicles van ser retornats als seus propietaris.

Les investigacions van permetre comprovar que dins el contenidor hi havia quatre cotxes de gamma alta -entre ells un Audi i un BMW- que es va descobrir que eren de lloguer de Portugal i que no havien estat retornats a les empreses. També hi van trobar 22 caixes de cartró amb roba i sabates, onze televisors, un ordinador, un DVD, una cadena de música i disset matalassos.

Per aquest motiu, la policia va detenir els cinc homes que estaven carregant el contenidor aquell mateix dia 25 de gener com a presumptes autors de set robatoris de vehicles. Pel que ha descobert la policia, els detinguts volien transportar el contenidor fins a Gàmbia per mar per vendre tots els vehicles que s'havien sostret i també la resta d'objectes.

El 28 de gener passat, els detinguts van ser posats a disposició judicial i se'n va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació resta oberta per esbrinar la procedència dels objectes intervinguts i no es descarten noves detencions.

Els detinguts, dels quals no en consten antecedents policials, són Musa K., de 36 anys, nacionalitat marroquina i veí de Lloret de Mar; Ebrima B., de 30 anys, nacionalitat gambiana i veí de Lloret de Mar; Alasana B., de 33 anys, nacionalitat gambiana i veí de Lloret de Mar; Paulo D., de 23 anys, nacionalitat portuguesa i veí de Saragossa i Edmilson D. B., de 29 anys, nacionalitat guineana i veí de Saragossa.

La policia identifica tres persones més implicades en els fets

Segons ha explicat el cap de l'ABP de la Selva Interior, l'inspector Albert Muñoz, arran de les declaracions dels detinguts la policia ha conegut la implicació de tres persones més en els fets. Segons Muñoz, aquestes tres persones estan identificades però es té constància que han sortit de l'Estat. Per això, s'ha decretat una ordre internacional de crida i cerca per tal de poder-los detenir i posar a disposició de la justícia perquè els prengui declaració.

L'inspector no descarta que quan els imputats hagin de declarar davant del jutge es pugui conèixer la implicació de més persones en l'operació, que es feia des d'una masia de la zona de Sils coneguda com Can Bruguera. Muñoz ha explicat que es tracta d'una casa situada enmig de la muntanya i que, per tant, des de la carretera no es podia veure que s'estava carregant el contenidor. Va ser gràcies a una patrulla de proximitat que va detectar un vehicle sospitós i el va seguir que es va poder destapar l'operació.