Tossa de Mar inaugura dissabte l’exposició 'Contra natura' de Manel Bayo

Es podrà visitar a la Casa de Cultura fins el 4 de maig

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Art, aquest dissabte s’inaugurarà a la Casa de Cultura de Tossa de Mar (Selva) l’exposició “Contra natura” de l’artista Manel Bayo, qui personalment farà una visita guiada a l’exposició a les 12:00h.

El projecte “Contra natura” és el guanyador de la dissetena convocatòria del programa “Exposicions Viatgeres”, de la Diputació de Girona. L’exposició està organitzada a partir de diferents sèries de dibuixos i peces que giren al voltant de la qüestió de la interpretació de la realitat, de com aquesta realitat ens arriba i ens interpel·la i de quins són els mecanismes pels quals ho fa. Parteix de la perspectiva que hi ha dues formes d’entendre la pràctica artística: una més estesa, que té una finalitat estètica i/o comunicativa i és fruit de la voluntat de generar idees i emocions o bé de compartir una particular visió del mon; i una segona, molt més perversa i recargolada, on les peces són difícils de destriar de les més convencionals del primer grup, per una senzilla raó: a l’art d’aquest segon grup li encanta disfressar-se d’anodina expressió artística del primer grup.

L’exposició consta d’un seguit de dibuixos naturalistes, de flors, plantes i animals que serveixen a l’artista per proposar un joc d’interpretacions amb múltiples lectures. Les diferents peces i dibuixos poden adaptar-se a l’espai expositiu en funció de les seves característiques i mides, ja que en tractar-se de sèries amb diversos elements es poden disposar de forma completa o només una part.

Manel Bayo es serveix de la natura —i més concretament de la seva forma d’expressió més bella i fugaç, les flors— per posar-nos davant del dubte sobre si allò que mirem és una representació fidedigna de la realitat (el dibuix, que precedeix la fotografia com a forma de representació) o una porta cap a una interpretació de les nostres realitats, personals i íntimes, i de les realitats col·lectives, socials i polítiques.

L’exposició es podrà visitar fins el 4 de maig de dilluns a divendres de 10:00h. a 19:00h.