La Garoinada de Palafrugell clou amb 8.942 menús i racions servides

Suposa un 7,41% més que en el 2019

La Garoinada de Palafrugell (Baix Empordà) va cloure el passat 27 de març l'edició d'enguany amb xifres similars a les que tenien lloc abans de la pandèmia. Així doncs, el número de menús i racions servides aquest any ha estat un 7,41% superior a l’any 2019. A més, en les dues anteriors edicions les xifres van ser inferiors degut als tancaments i restriccions de la covid-19. En total s'han servit 8.942 menús i racions.

Pel que fa referència als paquets de cap de setmana també s’ha augmentat en un 97,96% amb un total de 776 venuts, de manera que s’ha convertit en la xifra més alta des de que es va començar a oferir aquesta possibilitat dins la campanya.

La novetat d’aquest any, ha estat introduir una tercera activitat a escollir en el paquet premium, amb un tast de vi maridat, a càrrec del patrocinador de la campanya, Vins i Licors Grau. El tast es va oferir només un dia, el divendres 25 de febrer a les 19.30h. Va ser una activitat amb aforament limitat a 15 persones, que finalment es va celebrar amb un èxit de 20 assistents.

Val a dir que la meteorologia de gener i febrer ha estat excel·lent, més pròpia de primavera que d’estiu, fet que convidava a gaudir del temps i l’aire lliure, i ha permès sortir cada cap de setmana amb el vaixell i fer les activitats sense anul·lacions ni canvis d’última hora.

Pel que fa a la participació d’establiments, aquest any hi ha hagut un total d’11 restaurants participants i 5 allotjaments. Els restaurants participants han estat: L’Arc, Centre Fraternal; La Xicra i Xadó (de Palafrugell),  El Far; La Llagosta; Llafranc i Terrassa Terramar (de Llafranc); El Balcó de Calella; El Càntir  i Les Voltes de Calella by Es Portal (de Calella). I els hotels Can Liret (de Palafrugell); Alga i Sant Roc (de Calella); El Far i Llafranc (de Llafranc).

Els restaurants han ofert, a part de l’entrant de garoines, l’opció de triar entre 2 segons plats: entre platillo de l’Empordanet o bé un plat alternatiu diferent en cada restaurant, unes postres de grana de capellà, aigua, vi i cafè. Els menús estaran maridats amb vins del celler Espelt. El seu preu se situava entre 35 euros i 48 euros, depenent de l‘establiment.