Detenen quatre joves relacionats amb un robatori d'ordinadors en una escola

Dos dels detinguts eren menors, un dels quals estudiava al centre i l'altre era exalumne

Els Mossos d'Esquadra van detenir, entre el 14 i el 15 de febrer a Roses, quatre veïns de Castelló d'Empúries per diferents delictes contra el patrimoni. Tres dels arrestats, dos dels quals eren menors, són sospitosos d'haver robat diversos ordinadors portàtils en un centre escolar de la població de Castelló d'Empúries. El robatori es va produir pels volts de les dues de la matinada del 4 de febrer i els lladres van accedir a l'edifici per una porta d'emergència.

Després d'una recerca per les instal·lacions, els mossos es van trobar un armari forçat d'on havien sostret els ordinadors. Aquest fet va fer sospitar que els lladres coneixien bé el lloc i que podien ser alumnes o exalumnes del centre. De fet, d'entre els dos menors detinguts, un d'ells estudiava al centre i l'altre n'era exalumne. Tots dos són acusats d'un delicte de robatori amb força, igual que Oubaida L, de 20 anys i nacionalitat marroquina. El quart arrestat és Mohammed L, de 19 anys i de nacionalitat marroquina, i és acusat d'un delicte de receptació.

Durant una actuació policial el 13 de febrer, els mossos van identificar un jove que duia un ordinador de similars característiques als sostrets. Al dia següent es va confirmar que l'ordinador formava part del lot robat i es va detenir Mohammed L per receptació, ja que va reconèixer que havia comprat l'ordinador per 30 euros. Aquesta detenció va permetre identificar els presumptes lladres, els quals van ser detinguts el dia 15.

Els detinguts, dels quals Oubaida L tenia antecedents, van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria, amb l'obligatorietat de presentar-se al jutjat quan siguin requerits.