Girona organitza més de 50 propostes artístiques al territori per celebrar el Dia Mundial de l’Art

Començarà el 7 d'abril i fins el dia 10

Girona ha organitzat un total de 54 propostes artístiques i culturals arreu de la demarcació gironina per celebrar la desena edició del Dia Mundial de l’Art. La programació de la iniciativa arrencarà aquest dijous, dia 7 d’abril, a les 19h al Bòlit_Pou Rodó, i s’allargarà fins diumenge, dia 10 d’abril.  L’objectiu principal de la iniciativa és fer arribar la pràctica artística al major nombre possible de persones i compartir l’experiència de les diverses activitats.

El pregó inaugural donarà un any més el tret de sortida de l’esdeveniment, i en aquesta edició anirà a càrrec de la periodista gironina Eva Vàzquez. L’acte, a banda d’obrir de manera simbòlica la celebració de la diada, vol ser una festa i un punt de trobada de la comunitat cultural i artística del territori.

“Estem molt orgullosos que l’activitat cultural a la ciutat de Girona no s’aturi. Per celebrar el Dia Mundial de l’Art no podem quedar-nos de mans plegades, i oferim als gironins i les gironines una oferta cultural de qualitat i variada. La Girona del futur passa per una cultura accessible i que arribi a tots els col·lectius i a tots els barris. En definitiva, volem acostar i interpel·lar la ciutadania al món artístic. Vull agrair també l'impuls de la iniciativa i el treball incansable per part del Bòlit”, ha destacat el vicealcalde i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats.

Fins a 65 agents i entitats públiques i privades vinculats al món de les arts seran els encarregats de dinamitzar les propostes. Entre les diverses activitats es faram tallers, visites comentades, jornades de portes obertes, recitals, rutes, performances, converses, inauguracions o fires, que s’estendran pels carrers de 26 poblacions diferents.

El Dia Internacional de l’Art, declarat com a tal per la UNESCO l’any 2011, commemora el naixement de l’artista renaixentista Leonardo da Vinci el 15 d’abril de 1452 i té el propòsit d’acostar les diferents formes de l’expressió artística a la ciutadania. A la demarcació de Girona, la iniciativa està promoguda i coordinada pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani Girona de l’Ajuntament.

Es pot consultar i descarregar el desplegable informatiu tota la programació del Dia Internacional de l’Art 2022 al web del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona.