Un miler de persones acomiaden el bisbe de Girona durant el funeral a la catedral

L'arquebisbe de Tarragona destaca el caràcter proper de Francesc Pardo amb les parròquies de la Diòcesi

Un miler de persones han acomiadat el bisbe de Girona, Francesc Pardo, en la missa exequial que s'ha fet aquest dilluns al matí a la catedral. L'ofici ha estat presidit per l'arquebisbe de Tarragona, monsenyor Joan Planellas, i ha estat acompanyat pel nunci apostòlic d'Espanya, monsenyor Bernardito Auza, i el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.

També hi han assistit autoritats com ara la consellera de Justícia Lourdes Ciuró o la d'Universitats, Gemma Geis. La missa ha començat amb l'entrada de la comitiva eclesiàstica presidida pel nunci apostòlic d'Espanya -que és el màxim representant del Vaticà a l'Estat-, monsenyor Bernardito Auza, el cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella i l'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas. A darrera seu els seguien una quinzena de bisbes d'arreu de Catalunya i també el de Mallorca i València. També hi havia més d'un centenar de preveres i diaques que han acompanyat a la comunitat catòlica en l'últim adeu de Francesc Pardo.

L'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha llegit l'homilia, en què ha destacat el caràcter proper que tenia Francesc Pardo amb els fidels gironins. Monssenyor Planellas ha insistit en què Pardo "gaudia en les trobades amb les més de 450 parròquies de Girona". A més, també han destacat que al llarg dels tretze anys de servei a l'església, Francesc Pardo ha aconseguit un dels seus objectius prioritaris: "convertir-se en un gironí més".

Al llarg de la missa, han remarcat Pardo estava a l'espera que es nomenés un nou bisbe, després que el Vaticà acceptés la seva renúncia. Per això han demanat que descansi en pau i que rebi "l'abraçada definitiva del Pare, que ens espera amb els braços oberts".

Planellas, per altra banda, ha recordat als fidels que "també a nosaltres ens vindrà a buscar la germana mort" i per això ha demanat que els catòlics ajudin a les "noves generacions" a fer creïble que "la vida no ens pertany". Segons Planellas, una manera d'aconseguir-ho és a través de l'amor, ja que és "etern" i "desprèn fe".

Autoritats omplen la primera fila de la catedral

La família del bisbe difunt de Girona ha estat en la primera fila de la catedral de Girona. Al seu costat, hi havia diverses autoritats que han omplert les primeres files de bancs. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha estat acompanyada per les conselleres de Justícia, Lourdes Ciuró, i Universitats, Gemma Geis. També hi havia el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i els portaveus dels principals grups polítics a l'Ajuntament de Girona.

A més, el president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, també ha acudit al funeral del bisbe Pardo. Així com també els exalcaldes de Girona, Quim Nadal i Anna Pagans.

Sepultura al mig de la catedral

Una vegada s'ha acabat la missa exequial, s'ha enterrat al bisbe de Girona al mig de la nau de la catedral de Girona. Es tracta d'una tomba oberta expressament per enterrar-hi els bisbes de la ciutat que es va fer durant unes obres el 2009. Té cabuda per a quatre bisbes i Pardo serà el primer en estrenar aquesta sepultura.

El moment de l'enterrament ha estat oficialitzat per la comunitat eclesiàstica i també la família, mentre bona part del públic ho seguia asseguts als seus respectius seients.