El Girona FC es juga la quarta plaça

El Córdoba visita Montilivi a només un punt dels gironins i sense haver perdut cap partit aquest 2013

El Girona necessita guanyar com aigua de maig. Una sola victòria en els últims vuit partits és un balanç molt pobre per a un equip que, a aquestes altures de la temporada i veient el joc desplegat i el recorregut al llarg de l’any, aspira a jugar el play-off d’ascens a Primera Divisió. La classificació està més ajustada que mai, i tret de l’Elx –líder indiscutible amb 58 punts, 12 més que l’Almeria- entre el segon classificat i el setè només hi ha sis punts de diferència. La plaça de subcampió de lliga i les quatre del play-off estaran a l’aire d’aquí fins a final de temporada. És aviat per afirmar-ho, ja que encara resten 16 jornades, però tot sembla indicar el tram final del campionat es farà molt llarg i molt dur.

Si el Girona vol competir, és d’extrema urgència que torni a desplegar la seva millor versió per sumar de tres en tres a casa, i plantar cara lluny de Montilivi. Perquè el partit del cap de setmana passat a Las Palmas (5-2) va ser un autèntic desastre. Les rotacions al darrere, en part justificades per les baixes d’última hora de Luso i Richy, no podrien haver sortit de pitjor manera, i els blanc-i-vermells van sortir escaldats davant d’un equip que els va atropellar des del primer minut. La nota positiva, que Rubi i la resta de la plantilla van destacar un cop finalitzat el matx, va ser l’ímpetu i les ganes amb què el Girona va buscar endur-se el goal average particular després de rebre el cinquè gol. 

Rubi: “L’equip està molt mentalitzat, crec que d’aquí un mes parlarem de bons resultats”

Tant el míster com David García van destacar divendres la motivació amb què arriba l’equip al duel d’avui. Rubi va explicar que fa un mes “veia a venir l’irregularitat”, però que ara la forma amb què estan entrenant els seus jugadors el fan estar “molt tranquil” i que preveu que “d’aquí un mes parlarem de molt bons resultats”. “Fins ara havíem agafat equips amb dinàmiques molt bones, i tret del Córdoba, ara en vénen amb dinàmiques molt més normals”, va destacar. 

Rubi: “El Córdoba és el millor equip de la segona volta”

Els andalusos encara no saben què és perdre aquest 2013, i tot i haver empatat els dos darrers partits, la seva dinàmica és completament oposada a la dels gironins. Rubi els descriu com “un equip que juga molt bé a futbol, molt creatiu, que inicia des del darrere i que té jugadors amb molt talent”. “Tot i que últimament no fan massa gols, només n’han encaixat dos en els últims set partits, cosa que indica que estan tenint un equilibri boníssim”, va alertar.  “És un bloc molt complert en defensa, amb transicions ràpides i que té un gol molt repartit, tot i que hagi estat escàs en aquestes darreres jornades”.

Amb tot, un conjunt al que li agrada “tenir la pilota”. Per al tècnic, la clau de volta per endur-se el partit passarà justament per aquí, per intentar “que no tingui la pilota i així poder-li crear ocasions”. Un altre aspecte que vol millorar, i que creu que va faltar el dia de l’Hércules, és l’efectivitat de la segona línia: “insistim molt amb que els mitges puntes marquin, perquè el ‘Toro’ (Acuña), Benja i Ion compleixen, però als de la segona línia els hi falta ser matadors. Tenen molta creativitat, però els hi falta instint matador”.   

Moisés Hurtado podria debutar al lloc de Luso

El migcampista Luso Delgado no estarà disponible pel partit d’aquesta tarda. La ressonància que se li va fer dilluns mostrava una ruptura fibril·lar i un petit edema muscular a l’adductor major de la cama dreta. L’aragonès no va disputar ni un sol minut a Las Palmas perquè en l’entrenament previ a Maspalomas va notar molèsties a aquesta zona de la cama. El temps estimat per aquest tipus de lesions és d’entre 7 i 10 dies, i per aquest motiu no hauria d’haver-hi cap problema en què tornés a estar a disposició la setmana que ve al camp de l’Sporting de Gijón.  

El més indicat per acompanyar a Tébar en el doble pivot sembla ser Moisés Hurtado, fitxat al mercat d’hivern del Granada i que encara no ha debutat amb l’elàstica blanc-i-vermella. Jugador polivalent, tant pot actuar al mig del camp com a l’eix de la defensa. Un veterà de Primera que pot aportar contundència i seguretat a l’equip el que resta de temporada. Retrocedir a Jandro fins el centre del camp com la setmana passada, o donar la titularitat a Eloi Amagat o al jove Pere Pons –ja recuperat de la seva lesió- són les altres opcions amb les que manega el tècnic gironí. 

Richy i David García tornen a l’onze

L’equip recupera a Richy i David García per la línia defensiva. El primer, refet del seu procés gripal, acompanyarà a Migue a l’eix, mentre que el català tornarà lateral esquerre un cop complert el seu partit de sanció. Juncà, que va jugar la setmana passada en aquesta posició, cau de la convocatòria per molèsties físiques. En total Rubi tindrà fins a vint jugadors a la seva disposició, i n’haurà de descartar dos a última hora. 

Incògnita a la porteria

Rubi no va voler rebel·lar el nom de l’home que sortirà sota pals. Tot i els cinc gols encaixats a Las Palmas, el míster mira en positiu i destaca que el més important “és que l’Isaac (Isaac Becerra) ja ha debutat i això fa que se senti cada vegada més útil per a l’equip”. Per al tècnic, el jove porter “és un nano súper eixerit i tirat endavant, i tot i els gols no ha baixat la seva confiança”. “Tant Dani Mallo com Becerra són dos grans porters, són molt vàlids a la porteria i estic tranquil amb aquest tema”.

El Córdoba recupera López Silva

Els andalusos no han guanyat mai en els darrers quatre enfrontaments a Segona A (des del retorn del Girona l’any 2008). L’entrenador Rafa Berges no podrà comptar amb Cristian García i Xisco, baixes per lesió, tot i que recupera al migcampista López Silva després de complir el seu partit de sanció. Amb tot, Berges tindrà el seu millor equip gairebé al complet per plantar cara als gironins i seguir imbatut en aquest nou any. 

FITXA TÈCNICA:
GIRONA FC: Mallo; Juanlu, Migue, Richy, David García; Tébar, Moisés Hurtado; Juanlu, Jandro, Felipe; Benja.
CÓRDOBA CF: Alberto García; Seoane, Armando, Kiko, Fuentes; Pedro, López Garai, Caballero, Dubarbier; Fede i Rennella. 
ÀRBITRE: Dámaso Arcediano Monescillo  (Comitè Manxec)
DIA I HORA: Diumenge, 24 de febrer de 2013, a les 17:00 hores (Esport 3). 
ESTADI: Montilivi