Txarango, Roger Mas, Cesk Freixas i Amics de les Arts s'imposen als Premis Enderrock

La gala se celebrarà al Teatre Municipal de Girona i hi actuarà Ja T'ho Diré, entre altres

Els Amics de les Arts han estat els grans triomfadors de l'edició d'enguany, ja que és el grup que acapara més distincions. Fins a un total de quatre: Millor artista, Millor lletra de cançó per 'Louisiana o els camps de cotó', Millor videoclip per 'Monsieur Cousteau' i Millor pàgina web.

Txarango han estat votats pel públic com a Millor disc de pop-rock per Benvinguts al llarg viatge, Millor directe de pop-rock i Millor grup revelació, i empaten amb tres distincions amb Cesk Freixas que s'emporta els premis com a Millor artista de cançó d'autor, Millor directe de cançó d'autor i Millor disc de cançó d'autor per Tocats pel foc. Roger Mas i la Cobla Sant Jordi s'han proclamat també guanyadors en tres categories, en el seu cas de folk i noves músiques: Millor artista, Millor directe i Millor cançó per 'El dolor de la bellesa'.

En jazz i càssica sobresurten els noms d'Andrea Motis & Joan Chamorro i del mestre Jordi Savall. La jove intèrpret segueix recollint distincions, i en aquesta ocasió aconsegueix dos Premis Enderrock, juntament amb el músic Joan Chamorro, en les categories de Millor grup i Millor directe de jazz. Al seu torn, Jordi Savall ha estat distingit com a Millor directe de clàssica i com a Millor disc per una compilació de diversos intèrprets que porta per nom Jeanne d'Arc. Batailles & prisons.

El veredicte final és el fruit dels vots recollits a través del web de la revista Enderrock. Enguany han assolit una participació rècord de 8.000 usuaris únics que han escollit els guanyadors en dues fases de votació.

La gala de la quinzena edició dels Premis Enderrock se celebrarà el dijous 7 de març al Teatre Muncipal de Girona, i inclourà un homenatge pels 50 anys de carrera a Raimon i a Pi de la Serra. Per primera vegada aquests guardons es lliuraran de manera excepcional fora de la ciutat de Barcelona, coincidint amb el 20è aniversari de la revista. Ja T'ho Diré, Cesk Freixas amb Miquel Abras, Macaco, Orxata Sound System i Roger Mas i la Cobla Sant Jordi hi actuaran.

Coincidint amb l'anunci dels guanyadors dels Premis Enderrock 2013 de votació popular, el grup editorial ha lliurat també lliuraran els reconeixements a la trajectòria de la indústria musical catalana. Aquests han estat per a l'empresa de management i discogràfica independent Music Bus (10 anys), les sales Sidecar (30 anys) i Harlem Jazz Club (25 anys) de Barcelona, la promotora musical Concert Studio (15 anys) i el segell Columna Música (15 anys).