Dos detinguts a la Jonquera per dur 312 plantes de marihuana i 39,7 quilos d'haixix

Els homes intentaven creuar la frontera en direcció França

La Guàrdia Civil va dur a terme dues actuacions el cap de setmana a la Jonquera (Alt Empordà), producte de les quals van intervenir 312 plantes de marihuana i 39,7 quilos d'haixix. En aquests comisos van detenir un ciutadà de nacionalitat albanesa, de 32 anys i un altre de nacionalitat marroquina, de 52 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública.

Agents de la Guàrdia Civil, divendres a la tarda, van procedir a parar a un vehicle amb matrícula espanyola, que circulava sentit França. Durant la inspecció del vehicle van observar que al maleter hi havia tres caixes a l'interior de les quals es trobaven safates amb 312 plantes de marihuana, després de comprovar els agents que el conductor no posseïa cap tipus de factura ni va poder demostrar la fi legal d'aquestes plantes, els agents procedeixen a la detenció.

En un altre control a l'AP-7, el mateix cap de setmana, agents de la Guàrdia Civil van procedir a parar un altre vehicle, amb matrícula belga i circulant sentit França. Un cop inspeccionat el vehicle va ser detectada dues bosses de tela negra al seient de l'acompanyant, que contenien 39,700kg d'haixix, i els agents procedien a la detenció del conductor.

Les diligències, els detinguts i la droga confiscada van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia de Figueres.