Enxampen tres homes robant coure i cablejat elèctric d'una casa en construcció

Dos dels detinguts es van donar a la fuga quan van veure els agents policials

Els Mossos han detingut a tres homes de nacionalitat romanesa i veïns de Figueres i Cabanes, com autors d'un robatori amb força en grau de temptativa a una casa en construcció de Vilafant. Els fets van succeir el 19 de febrer, cap a quarts de dues del migdia, quan els agents van saber que hi havia tres homes que estaven robant en unes cases adossades no habitades.

Els lladres van accedir a l'immoble forçant una persiana i els mossos van enxampar a un d'ells mentre arrencava cablejat de coure a la planta baixa. En veure els agents, dos dels lladres van fugir, un d'ells saltant per la finestra i l'altre enfilant-se al teulat. El Jutjat de guàrdia de Figueres va decretar la seva llibertat amb càrre Els detinguts són Emil P., de 22 anys i veí de Figueres, Cosmin Marian O., de 20 anys i amb domicili a Cabanes, i Eugen Laurentiu P., de 20 anys i veí de Figueres. Els fets es remunten al passat 19 de febrer quan els agents van tenir constància que uns lladres estaven robant en unes casses adossades sense habitar situades a l'avinguda de les Mèlies de Vilafant.

Quan van arribar al lloc dels fets, els mossos van sentir sorolls a dins d'un dels habitatges i van observar que una de les persianes de l'immoble estava forçada. A dins, els agents van trobar un home que estava arrencant el cablejat de coure a la planta baixa. A més, al primes pis de la casa, els policies van localitzar dos homes més que, en ser descoberts, van fugir. Un d'ells va saltar per la finestra i l'altre es va enfilar al teulat.

Amb l'ajuda de més efectius i patrulles, els mossos van aconseguir identificar i detenir un dels lladres fugitius després que saltés per diversos patis i teulades de l'avinguda. Posteriorment, al cap de poca estona, una patrulla de paisà va localitzar el tercer lladre caminant per un carrer de Figueres.

Els policies van constatar que els autors haurien sostret el cablejat elèctric de diverses cases. Dos dels tres detinguts tenien antecedents policials i tots ells van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el passat 21 de febrer el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.