Homs afirma que Fauria ha de prendre una decisió 'a l'alçada de les circumstàncies'

El conseller de la Presidència demana respecte per la presumpció d'innocència

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha afirmat que el president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria, ha de prendre una decisió "a l'alçada de les circumstàncies" després de la seva imputació en el cas Manga. El conseller ha recalcat que la decisió de dimitir o no correspon a l'implicat.

Francesc Homs ha defensat el mateix rigor i "exigència" tant en el respecte a la presumpció d'innocència com a esperar una "reacció en el terreny polític" dels càrrecs públics imputats en afers relacionats amb la corrupció. Fauria ha convocat una compareixença pública per divendres per exposar la seva decisió.

Francesc Homs ha demanat la mateixa fermesa a l'hora de defensar al principi de presumpció d'innocència i a l'hora de demanar una "reacció" en els polítics implicats en suposades trames de corrupció. En aquest sentit, Homs ha recordat que la decisió de dimitir o d'apartar-se temporalment del càrrec és una decisió personal de cada implicat.

En el cas del president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria, en llibertat sota una fiança de 18.000 euros per la seva suposada implicació amb el cas Manga, Homs li ha demanat una decisió "a l'alçada de les circumstàncies". "Les persones implicades sabran calibrar la seva situació", ha afirmat Homs.

El servei de vigilància duanera va detenir Robert Fauria dijous passat en el marc d'una operació contra una suposada trama de corrupció que es lucrava a través d'adjudicacions públiques fraudulentes. Després de passar a disposició judicial la matinada de dissabte a diumenge, Fauria va quedar en llibertat sota fiança i continua imputat per nombrosos delictes com suborn, tràfic d'influències o prevaricació.

Fauria ha demanat disposar d'aquesta setmana per reflexionar i divendres ha convocat els mitjans de comunicació per exposar públicament la seva decisió. ERC -soci de govern de CiU al consell comarcal- ja ha manifestat públicament que creuen que ha de deixar la presidència. Fonts consultades per l'ACN han indicat que el seu mateix grup, CiU, també voldria que deixés la presidència encara que sigui de forma temporal.

Pel que fa Sant Hilari Sacalm, fonts properes a Robert Fauria han indicat que l'alcalde creu que la seva detenció i posterior imputació no té res a veure amb la seva gestió al capdavant de l'ajuntament. ERC a Sant Hilari també li ha demanat que s'aparti fins que es resolgui el cas.

Si finalment Fauria acaba dimitint, caldrà veure si provoca un efecte dominó en el si del Consell Comarcal perquè un altre conseller de CiU, Josep Vall,s està imputat en una altra trama. A Valls el va detenir la Guàrdia Civil per la suposada implicació en el cas Clotilde contra blanqueig de capital procedent de la màfia russa. El càrrec electe va deixar les seves atribucions a l'ajuntament de Lloret de Mar, on continua com a regidor ras, però no ha fet al mateix al consell comarcal on continua actiu.