Avís de nevades per demà en cotes del voltant dels 400 metres

Pel dissabte es preveuen nevades en cotes de menys de 300 metres i localment podrien arribar a la costa

Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del Pla Especial d'Emergències per a Nevades a Catalunya Neucat per la previsió de nevades que a partir d'aquest divendres al matí poden afectar zones poc habituals i causar algunes afectacions. Les nevades començaran a caure en cotes de 1.200 metres a les comarques gironines i a partir de la tarda la cota anirà baixant a mesura que baixin les temperatures fins als 400 metres en aquesta zona i la possibilitat de nevades s'estendrà també al prelitoral de Girona i Barcelona i a les comarques de la Catalunya Central.

La nit de divendres a dissabte serà el moment de màxima intensitat de les nevades, especialment al prelitoral de Tarragona, però que també afectaran les comarques de la Catalunya Central, Terres de l'Ebre i comarques de Ponent. També podrien arribar a afectar, amb menor intensitat, a les comarques del litoral de Barcelona, Tarragona i Terres de l'Ebre. Es preveu una acumulació de neu destacable i la cota de neu baixarà fins als 200 metres i, puntualment, fins arran de mar, segons el Servei Meteorològic.

Per aquest motiu, Protecció Civil recomana a la població que es mantingui atenta a l'evolució meteorològica per poder evitar els desplaçaments i les activitats a l'aire lliure. També es demana prudència als conductors que circulin amb prudència davant la situació meteorològica adversa.