Strenes arrenca aquest cap de setmana amb el retorn de Delafé y Las Flores Azules

El concert tindrà lloc a l'Auditori a les 21h

El primer concert de la gira especial pel vintè aniversari de Delafé y Las Flores Azules, protagonitza la inauguració de la desena edició del Festival Strenes de Girona aquest dissabte a l'Auditori, que donarà el tret de sortida al certamen que va del 26 de març a l'1 de maig i que realitzarà una extensió de tres concerts a Barcelona durant el mes vinent.

L’Strenes presentarà al llarg d’aquesta edició més de quaranta estrenes, en una programació paritària gràcies a la presència de dones en un 50% de les formacions. Destaquen les estrenes en directe dels nous discos de Jorge Drexler, Dorian, Macaco, Els Pets, Els Catarres, Suu, Blaumut i Ramon Mirabet, entre d'altres. També els concerts especials com la gira de retorn per celebrar el 20 aniversari de Delafé y Las Flores Azules o la presentació de “Mi nombre es Coque Malla. Una confesión musical”, un show a mig camí entre l’espectacle teatral i el concert on el cantant madrileny repassa la seva trajectòria a través de les cançons que han marcat la seva història.

En una clara aposta per les noves propostes musicals, l’Strenes compta amb un 50% de la programació protagonitzada per artistes emergents com La Ludwing Band, Sofia Gabanna, Renaldo&Clara, Habla de Mí en Presente, Lal'ba o Maio.

A més a més, en aquesta edició de 10è aniversari, el festival recupera els concerts de la Pujada de Sant Domènec, un dels racons més romàntics del món segons National Geographic, també mantindrà els icònics concerts de la Catedral, i programarà als barris gironins amb una clara intensió de descentralitzar l'oferta cultural del Barri Vell.

L’Strenes també inicia un ambiciós projecte educatiu per tal d'acostar nous públics a la cultura, que enguany compta amb la participació del popular cantant Alfred Garcia, que farà xerrades a l’IES Santiago Sobrequés i als i les alumnes d’ESO de l’Institut Narcís Xifra i Masmitjà.