Absolta la cuidadora d'avis acusada d'estafar als ancians

La sentència considera que les dues versions oposades que es van escoltar al judici són creïbles i per això exculpa la processada

L'Audiència de Girona ha absolt la cuidadora d'ancians d'Olot acusada de carregar als comptes corrents dels avis factures de flors del casament de la filla. La dona s'enfrontava a tres anys i mig de presó per un delicte d'estafa i a pagar una multa de més de 3.000 euros. La sentència conclou que les versions oposades que es van escoltar al judici -la de la cuidadora i la del florista- són totes dues creïbles i, davant del dubte, es decanta a favor de l'acusada.

Tot i que es van arribar a carregar més de 1.400 euros als comptes corrents dels avis en factures de flors, davant la impossibilitat d'esclarir els fets, la Secció Tercera absol la cuidadora de la residència i centre de dia Sant Miquel d'Olot. Els fets que ara s'han sentenciat van passar entre els mesos d'abril i maig del 2009. L'afer va portar a la banqueta dels acusats l'administradora i propietària de la residència i centre de dia Sant Miquel d'Olot. La dona s'enfrontava a una condemna per estafa, acusada d'haver carregat als comptes corrents de dos dels ancians els rams de flors del casament de la filla i les factures per enjardinar l'entrada de la residència.

Durant el judici, però, es van escoltar dues versions completament contraposades. Per una banda, la cuidadora va assegurar que mai havia volgut ensarronar els avis. La dona, Josefina E.E., va carregar les culpes damunt del florista, i va dir que era ell qui s'havia confós passant als comptes corrents dels avis factures que no corresponien.

Per la seva banda, el propietari de la floristeria va assegurar que havia estat la cuidadora qui li havia ordenat carregar l'import dels rams i les plantes als comptes corrents dels ancians. Segons va declarar el botiguer -que va ser qui va interposar la denúncia- la cuidadora va dir-li per activa i per passiva que els avis estaven al corrent de tot, i que havien donat el seu consentiment.

La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Fátima Ramírez, absol l'acusada de tots els càrrecs. L'Audiència considera provat que, entre abril i maig del 2009, la floristeria va fer càrrecs als comptes de dos dels ancians que no corresponien. L'un era de 696 euros, i l'altre de 780. Segons recull l'escrit, l'import d'aquests rebuts, posteriorment, se'ls va restituir del tot (un cop ja s'havia presentat la denúncia per estafa).

El tribunal, però, no pot arribar a esclarir els fets. Segons recull la Secció Tercera de l'Audiència, tant la versió de l'acusada com la del florista són "creïbles", encara que siguin diametralment oposades. Per això, davant del dubte, la sentència es decanta a favor de la processada i l'absol de tots els càrrecs.