'Girona+neta' estrena vint vehicles elèctrics

La incorporació d’aquests automòbils suposarà un estalvi de 30 tones de CO2 a l’any

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el primer tinent d’alcalde i regidor de Sostenibilitat i Participació Ciutadana, Jordi Fàbrega, han presentat aquest matí els vint nous vehicles elèctrics que s’han incorporat a la flota de Girona+neta. Es tracta de sis vehicles auxiliars elèctrics d’escombrada amb caixa tancada basculant, dos vehicles auxiliars elèctrics d’escombrada amb caixa oberta basculant, un vehicle auxiliar elèctric amb caixa oberta de gran capacitat, dos vehicles auxiliars elèctrics amb caixa basculant en altura, tres auto-camions elèctrics amb caixa oberta de 7 metres cúbics de capacitat i sis vehicles d’inspecció elèctrics.

La incorporació d’aquests vehicles representarà “un estalvi de 30 tones de CO2 a l’any”, tal com ha explicat l’alcalde Carles Puigdemont. “D’aquesta manera, contribuirem al compliment del Pacte d’Alcaldes per fer accions per rebaixar les emissions de CO2 a l’atmosfera. A més, també suposarà un estalvi pel que fa a la despesa en carburant i reduirà la contaminació acústica a la ciutat”, ha ressaltat l’alcalde de Girona. “Es tracta d’uns vehicles ideals per al servei per al qual estan pensants, ja que no s’han de moure del terme municipal de Girona, tenen autonomia suficient per treballar durant tota una jornada i tenen un sistema de gestió de càrrega intel·ligent i eficient”, ha afegit.

En total, s’han invertit uns 830.000 euros per als vehicles i uns 200.000 euros de l’adequació de les instal·lacions de Mas Xirgu. Actualment, queden tres vehicles per incorporar a la flota de Girona+neta d’acord amb el contracte de la gestió del servei de recollida de residus i de neteja pública de Girona. L'empresa adjudicatària del contracte, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), és el soci privat de la societat d'economia mixta Serveis Municipals de Neteja de Girona, SA.