Enxampen a l'Alt Empordà un camioner que multiplicava per vuit la taxa màxima d'alcohol

Dos dies més tard a la Jonquera un camioner begut es va accidentar a la GI-500

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit van detenir el dia 12 de març un home de 35 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir en estat etílic. Ahir també van denunciar penalment un altre conductor, de 40 anys, per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques.

Pels volts de quarts de deu de la nit del dia 12 de març, els mossos de trànsit, que estaven fent un control preventiu a la carretera N-II al terme municipal de Borrassà (Alt Empordà), van rebre l’avís que per l’AP-7 hi circulava un camió de forma erràtica envaint la carretera de costat a costat.

Els agents es van dirigir a l’autopista on van localitzar el camió fent una conducció en ziga-zagues. De fet, quan li donaven indicacions per aturar-se, va estar a punt de col·lidir amb el vehicle policial. Finalment, el van aconseguir aturar-lo amb seguretat i van comprovar que el conductor es podria trobar sota els efectes de begudes alcohòliques.

Els mossos li van fer la prova de detecció d’alcohol i va donar un resultat positiu d’1,28 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, és a dir, més de 8 vegades superior al límit permès. El camioner es va negar a realitzar la segona prova d’alcoholèmia. Davant les evidències, va quedar detingut i va passar el mateix dia 12 de març a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Dos dies més tard, al voltant de les onze de la nit, agents de trànsit van saber que un camió havia patit un accident a la carretera GI-500, al seu punt quilomètric 0,1, dins el terme municipal de la Jonquera. Concretament, un camió de 40 tones havia sortit de la via col·lidint amb la tanca lateral de la carretera.

Quan els mossos van arribar al lloc dels fets, van comprovar que el conductor estava il·lès però que presentava clara simptomatologia de trobar-se en estat d’embriaguesa. Els mossos li van fer la prova de detecció d’alcohol amb el resultat de 0,79 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, és a dir, més de 5 vegades superior al límit permès. Els mossos el van denunciar penalment i van immobilitzar el vehicle. El conductor haurà de comparèixer davant del jutge quan sigui requerit.