L'aeroport de Girona rep 16.383 passatgers durant el febrer, un 52,3% menys que en 2019

La terminal de Vilobí d'Onyar creix en operacions i registra 1.124 aterratges i enlairaments

Segons l'estadística que periòdicament publica Aena, aquest febrer l'aeroport de Girona ha rebut 16.383 passatgers. La xifra queda encara per sota dels registres prepandèmia, però suposa un salt qualitatiu en comparació amb el 2021 (quan encara s'estava en plenes restriccions per la covid-19). De fet, llavors l'activitat a Vilobí d'Onyar (Selva) estava sota mínims, com ho demostra que els passatgers d'aquest febrer multipliquen per 30 la xifra del mateix mes de l'any passat.

Si en comptes dels passatgers s'analitzen les operacions, en aquest cas l'aeroport de Girona guanya en activitat tant si es compara amb el 2019 com amb el 2021. En total, durant el febrer s'han registrat 1.124 aterratges i enlairaments. Suposen un 69,5% en comparació amb els d'ara fa dos anys, i un 122,6% si es comparen amb els del 2021.

Durant els dos primers mesos d'any, la terminal de Vilobí d'Onyar ha rebut 26.950 passatgers. La majoria d'ells, s'han aterrat o enlairat amb avions de la companyia Ryanair. Precisament, l'aerolínia irlandesa engegarà a finals de març la temporada d'estiu a l'aeroport de Girona, que s'allargarà fins a l'octubre.

Des de Vilobí d'Onyar, hi operarà més d'una vintena de destins. Entre les novetats, hi ha Santiago de Compostela i les connexions amb Hèlsinki i Nuremberg (Alemanya), a més de recuperar rutes que portava temps sense operar com Roma, París o Leeds (aquesta última, a Anglaterra).