Obre portes un Fòrum Gastronòmic de Girona centrat en la innovació i la formació

Avui han participat xefs reconeguts com Ada Perallada o Jordi Cruz

El Palau de Fires de Girona ha obert les portes aquest diumenge a desenes de visitants que han volgut veure les novetats del Fòrum Gastronòmic. Es tracta del dia dedicat al públic en general, però que ha comptat amb xerrades i exposicions de xefs reconeguts com Ada Perallada o Jordi Cruz.

Aquesta edició del Fòrum se celebra després d'haver-la hagut d'ajornar el novembre passat, quan estava prevista, però que la pandèmia va obligar a aturar. Aquest diumenge, però, l'aspecte era similar al d'altres edicions, amb la particularitat de l'ús obligatori de la mascareta. Els visitants han pogut veure les novetats d'una edició amb més de 120 expositors i centrada en la innovació i la formació dels futurs cuiners i cuineres.

Empreses grans i petites que comparteixen els passadissos d'un recinte que aquest diumenge s'ha omplert de visitants, aprofitant que estava obert al públic en general. De fet, els petits productors agraeixen aquesta opció perquè aprofiten per vendre "tot el que es pugui".

Un d'ells és en Xavier Martínez, gerent de l'empresa Anxoves de Roses. Diu que per a ells una fira com aquesta és una "molt bona oportunitat" per arribar a molta gent. "En tenim moltes ganes. Poder mostrar el nostre producte en un espai com aquest per a nosaltres és una bona oportunitat", reconeix.

Al seu costat hi ha l'estand de Can Bech. L'Alba Sala és la responsable d'Exportació i diu que aprofiten totes les fires que poden per intentar recuperar "els dos anys d'aturada" de la covid. Sala diu que estan "una mica preocupats" per l'increment general de preus, però confia que "el sector no se'n ressenti".

Qui també n'espera molt del Fòrum Gastronòmic és la Clàudia Brusó. És la responsable de comunicació de V de Gust, una empresa petita de cargols cuinats. Explica que van anar a l'Alimentària i que no s'han volgut perdre el Fòrum. Es mostra convençuda que la fira els anirà "molt bé" i assenyala que han notat que cada vegada hi ha més públic amb ganes de consumir productes de proximitat i de petits productors.

15.000 visitants

El Fòrum Gastronòmic ha arrencat aquest diumenge a Girona amb una extensió de 7.000 m2, 120 expositors i una previsió d'atraure a 15.000 visitants. Entre els xefs que hi passaran al llarg dels tres dies que dura destaquen els germans Roca, Ada Parellada, Jordi Cruz o Paco Pérez.

Aquest any, coincidint amb el 15è aniversari de la primera edició a Girona, el Fòrum Gastronòmic estrena sessions monogràfiques dedicades a l'steak tartar, el pastís de formatge o la xocolata. Per altra banda, el dilluns es farà un sopar solidari al Celler de Can Roca de la mà de Joan Roca, Massimo Bottura i Mauro Colagreco. Tots els ingressos del sopar es destinaran al Trueta.