L'Alt Empordà va registrar fins a 100 litres durant tot l'episodi de pluges d'ahir

Les comarques gironines van ser les preferides per la borrasca

La precipitació acumulada al llarg de l'episodi de pluges registrat ahir va deixar quantitats rècord a l'Alt Empordà, més concretament a Navata on van caure 100,1 litres per metres quadrat, la xifra més elevada de tot Catalunya. Altres indrets propers van mantenir nivells semblants, com ara el Pantà de Darnius-Boadella (88,6 litres); Roses (88,3 litres); Espolla (72,7 litres) o bé Cabanes (72,1 litres).

Amb tot, la resta de comarques gironines més afectades van ser el Baix Empordà, la Selva i el Gironès. En aquest sentit en destaquen la Tallada d'Empordà (96,5 litres); Fogars de la Selva (72,8 litres) o bé Girona (70 litres) respectivament.

Per avui diumenge es preveu que la pluja es mantingui a tota la demarcació fins a la tarda, moment en que s'obriran algunes clarianes a la Selva, el Baix Empordà, el Gironès i el Pla de l'Estany. Aquesta serà una petita treva ja que de cares a dilluns es tornarà a tapar i es repetiran els xàfecs a la tarda amb una lleugera pausa el dimarts per repetir amb una nova borrasca el dimecres.