Tres encaputxats assalten un home de 93 anys i la seva cuidadora a Pontós

Els assaltants han aprofitat que la dona tornava de comprar al supermercat per obligar-la a obrir la porta del mas

Tres encaputxats han assaltat un home de 93 anys que va amb cadira de rodes i la seva cuidadora a Pontós (Alt Empordà). El robatori ha estat a plena llum del dia i és el segon en menys de 24 hores a les comarques gironines. Els lladres haurien entrat dins la finca obrint-se pas a través de la reixa amb unes tenalles i s'han ocultat al voltant del mas.

Al migdia, quan la cuidadora ha tornat de comprar al supermercat a Bàscara i ha baixat del vehicle, l'han encerclat i l'han obligat a obrir la porta de la casa. Un cop dins, l'han lligat a l'armari de la cuina i han tapat la visió de l'home mentre regiraven el mas. Els tres assaltants s'han endut joies i diners i han fugit poca estona després.

El degoteig d'assalts violents a les comarques gironines continua. Aquest migdia, i a plena llum del dia, tres encaputxats han entrat al Mas Xerric de Pontós. Sembla ser, que els assaltants han utilitzat unes alicates o unes tenalles per obrir-se camí a través de la tanca i, un cop a l'entorn del mas, han esperat pacientment la seva oportunitat per entrar dins la casa sense forçar cap pany.

Al Mas Xerric hi viu un home de 93 anys amb mobilitat reduïda que va amb cadira de rodes. L'ancià té una dona que s'encarrega de cuidar-lo i de fer les tasques de la llar. Aquest migdia, l'home s'ha quedat sol a casa mentre la seva cuidadora anava al poble veí, a Bàscara, a comprar al supermercat.

Cap a dos quarts de 2 del migdia, la dona ha tornat a casa. "Ha baixat del cotxe i mentre agafava les coses del maleter ja ha tingut tres homes a sobre", ha explicat l'alcalde de Pontós, Narcís Algam. Els tres homes han obligat la dona a utilitzar la clau que duia per accedir a la casa.

Un cop dins, han lligat la cuidadora amb cordes a l'armari de la cuina i li han tapat la visió al propietari de la casa. Segons ha detallat l'alcalde, els lladres han pogut campar per la casa i regirar-la buscant objectes de valor. S'han endut joies, com ara un rellotge Rolex que tenia l'ancià, una cadena que duia posada o l'aliança de boda de la cuidadora. També s'han endut els diners que les víctimes duien a sobre i entre 400 o 500 euros que l'home tenia en efectiu a la casa.

Un cop recollit el botí, els lladres han fugit deixant la cuidadora lligada. Segons l'alcalde, ha estat l'ancià de 93 anys qui l'ha aconseguit alliberar perquè ha pogut arribar fins al seu costat amb la cadira de rodes. Llavors, ella ha pogut alertar els Mossos d'Esquadra. "Estan espantats però per sort no han patit mal", ha afirmat l'alcalde.

En rebre l'avís per un nou assalt violent, els Mossos d'Esquadra han activat el pla habitual de controls a carreteres per intentar localitzar els assaltants. A més, també han recollit indicis i mostres a la casa. 

Segon en menys de 24 hores

Aquest és el segon assalt en menys de 24 hores a les comarques gironines. Divendres cap a les 10 de la nit, cinc lladres van assaltar el mas 'Can Mingo' a Campdorà. La mestressa de la masia, Manuela G.P., té 65 anys i és d'origen egipci. La dona viu sola a la casa -tot i que sovint també hi són la filla i la néta- i té una hípica adjacent llogada a un matrimoni.

L'assalt va tenir quan feia poca estona que el llogater de l'hípica havia marxat i l'anciana es trobava sola al mas. La mestressa va baixar cap a baix per agafar el telèfon i, quan enfilava les escales per pujar al primer pis del mas, els assaltants se li van abraonar.

En total, eren cinc homes, que havien entrat a dins de la masia saltant la tanca de ferro que dóna al camí. Anaven encaputxats i parlaven francès amb un fort accent magrebí. Un d'ells, a més, anava descalç.

Els lladres van començar a emprar tota mena de violència gratuïta contra l'anciana. La van reduir i la van apallissar amb una barra de ferro. En total, van estar-se a dins de l'habitatge unes dues hores i mitja, i durant tot aquest temps no van deixar d'amenaçar l'anciana que, fins i tot, va arribar a perdre els sentits. També van abusar sexualment d'ella fent-li tocaments.