El Festival Còmic torna per Setmana Santa per convertir Figueres en ''capital de l'humor''

Oferiran una quinzena d'espectacles entre els quals hi haurà Leo Bassi, Julien Cottereau o Benoit Charpe

El Festival Còmic de Figueres (Alt Empordà) torna a les seves dates habituals i celebrarà la seva quinzena edició en plena Setmana Santa, del 14 al 17 d'abril. El certamen torna amb força després de dos anys marcats per la pandèmia –que els van obligar a canviar el festival- i ho farà amb una mirada posada al passat amb alguns dels espectacles dels inicis però, sobretot, al futur per continuar "enlairant-se". Per fer-ho, oferirà una quinzena d'espectacles –sis dels quals de pagament- i paquets amb tres actuacions a 30 euros.

Entre ells, hi haurà Leo Bassi, Julien Cottereau, Julot Cousins o Benoit Charpe. "Estem segurs que Figueres es convertirà en la capital de l'humor", ha assegurat a la presentació l'alcaldessa, Agnès Lladó.

Un dels seus directors, Xavier Pi, ha assegurat que estan molt contents perquè han deixat "enrere" una etapa molt dolenta i "plena de dificultats" però que l'edició d'enguany recupera "certa normalitat". "Portem un festival de l'humor amb propostes internacionals i que reflecteix també el bon moment que passa l'humor català", ha remarcat. També recuperarà alguns del muntatges dels inicis del festival i artistes com Leo Bassi o Julien Cottereau tornaran a pujar a l'escenari del certamen.

El festival arrencarà el 14 d'abril a les 11 del matí amb 'El Búnquer' i l'espectacle 'Sortint del Búnquer' amb Peyu, Neus Rossel i Jair Domínguez. Oferirà actuacions durant tot el dia amb l'objectiu de fer "que la gent que vingui a la ciutat s'hi quedi tota la jornada' i el divendres 15 serà el torn d'Escarlata Cirkus amb 'Com riu la ciutat'; l'acròbata Julot Cousins, Julien Cottereau, Joseph Collard amb 'Zic-Zag' i Anna de Lirium & Colette Gomette amb 'The One and the One'.

Dissabte hi haurà risoteràpia amb Rocio Martín, tornaran actuar els Julot Cousins i a la tarda serà el torn de la clown Pina Polar amb 'Into de Wild'; la pallassa Gardi Hutter amb 'Joana d'Arc' i "Humor de micro' amb els artistes Judit Martin, Modgi, Raquel Hervás, Manel Vidal, Charlie Pee i Neus Rossell.

El certamen clourà el darrer dia d'actuacions amb Benoit Charpe amb 'Les Zêles d'Obus', la Cia Karlus amb 'Toilet' i 'The Best of' de Leo Bassi.

Recuperant la normalitat 

L'alcadessa de Figueres, Agnès Lladó, ha celebrat que el festival es pugui fer en un escenari de gairebé "plena normalitat" i s'ha mostrat convençuda que durant quatre dies situarà la ciutat al mapa de l'humor català.