La UdG assoleix xifres rècord en l’arribada d’estudiants estrangers

Les dades suposen un increment del 187% respecte al mateix semestre de l’any passat

La Universitat de Girona (UdG) acull aquest semestre 224 estudiants de programes de mobilitat i intercanvi. Aquestes xifres insòlites contribueixen a l’assoliment de l’objectiu d’augmentar la mobilitat a la UdG, els quals estan definits en l’estratègia d’internacionalització de la universitat anomenada #UdGGlobal. Aquestes dades suposen un increment del 187% respecte al mateix semestre de l’any passat i del 57% en relació al curs 2019-2020.  En el primer semestre d’aquest any s’han rebut 218 estudiants, i això fa que aquest curs la UdG hagi acollit 442 estudiants internacionals. Aquesta dada supera no només les xifres de la pandèmia sinó també les d’anys anteriors.

D’acord amb el Pla d’Acollida de l’Oficina Internacional (OI) s’han programat activitats per facilitar l’arribada dels estudiants a la UdG i a la ciutat de Girona. Concretament, s’han programat dues sessions de benvinguda a la Universitat i una visita al Barri Vell, a més a més del Curs Introductori a la Llengua i Cultura Catalanes organitzat pel Servei de Llengües Modernes.

A banda de la mobilitat dels estudiants, la UdG ha despertat l’interès de personal docent i investigador (PDI) i d’administració i serveis (PAS) de països no europeus associats al programa Erasmus KA-107. Gràcies als fons aconseguits en aquest programa una cinquantena de persones d’Algèria, Brasil, Cambodja, Cuba, Filipines, Geòrgia, Ghana, Iran, Kènia, Malàisia, Marroc, Maurici, Mèxic, Mongòlia, Rússia, Seychelles, Sud-àfrica, Tunísia, Ucraïna i Vietnam han visitat la UdG. Aquestes estades aporten una dimensió internacional a la UdG tant en docència com en recerca i demostren l’abast de les col·laboracions internacionals de la UdG.

El febrer del 2020 es va aprovar l’estratègia d’internacionalització per part del Consell de Govern de la UdG. L’objectiu principal d’aquesta estratègia és incrementar la internacionalització de manera transversal a tota la universitat i, en especial, augmentar el nombre de mobilitats d’estudiants i personal a la UdG.