Girona organitza un taller d'obediència canina al Mas Ramada

Tindrà lloc el proper dissabte 12 de març

L’Ajuntament de Girona segueix dinamitzant els espais d’esbarjo de gossos de la ciutat amb l’organització de tallers d’obediència canina gratuïts i oberts a tota la ciutadania. En el marc d’aquest programa anual, el proper dissabte, dia 12 de març, a les 11 h, hi haurà una nova sessió a l’espai per a gossos de Mas Ramada, a l’encreuament entre el carrer del Barranc, el carrer del Camp de la Plana i el Grup Vila-roja. En aquesta ocasió, el taller s’adreça a tothom qui observi un comportament reactiu per part del seu gos, i se centrarà en la resolució de conflictes i en millorar les conductes dels animals per evitar baralles o lladrucs.

L’objectiu d’aquestes sessions és doble. Per una banda, serveixen per donar pautes i recomanacions a les persones propietàries de gossos per tal de millorar les aptituds de les seves mascotes. Per l’altra, els tallers s’enfoquen a ensenyar com cal utilitzar els espais d’esbarjo i itineraris recomanats i afavorir així una bona convivència entre les persones usuàries d’aquestes zones.

Els tallers són gratuïts i són impartits per educadors i educadores de l’empresa Teràpies Canines. Se celebren un dissabte al mes, cadascun en un espai d’esbarjo i amb una temàtica concreta diferent. De moment ja se n’han fet dos sobre ordres bàsiques i un sobre l’ús correcte dels espais d’esbarjo de gossos a Mas Masó. L’activitat s’allargarà fins al novembre, amb sessions d’educació per a cadells, iniciació al passeig, modificació de conductes de gossos reactius o funcionament i beneficis dels jocs canins. Fins ara, les sessions realitzades han tingut molt bona acollida per part de la ciutadania i una gran assistència de públic.

A la ciutat de Girona hi ha cinc espais tancats i condicionats perquè els gossos puguin jugar sense anar lligats: dos se situen al parc de la Devesa, un al parc del Migdia, un altre a Mas Ramada i, finalment, un cinquè a Mas Masó. Les zones d’esbarjo compten amb elementsespecialment pensats per als animals, com fonts-abeuradors, jocs, papereres, etc. A banda d’aquests, l’Ajuntament també ha ideat itineraris canins recomanats, és a dir, rutes de passeig on no és necessari que els animals vagin lligats.

Per a més informació sobre aquests espais i també sobre els tallers es pot consultar el web de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona.