Caldes de Malavella inicia la licitació del nou contracte de neteja en edificis municipals

La licitació es divideix en tres lots i ascendeix a més d’un milió d’euros

L’Ajuntament de Caldes de Malavella (Selva) va aprovar ahir durant el ple municipal la pròrroga del conveni de l’enllumenat públic exterior entre l’ens municipal i la Diputació de Girona i la licitació del contracte de serveis de neteja dels edificis municipals del municipi.

Pel que fa a la licitació del nou contracte de serveis de neteja de les dependències municipals, es durà a terme mitjançant procés obert i, com a novetat, es divideix en tres lots: esports, educació i la resta d’edificis municipals. Per cada lot, es pot presentar una empresa diferent, d’aquesta manera es dona oportunitat a les empreses petites a presentar-se. El contracte tindrà una llargada de tres anys i es podrà prorrogar fins a dos més. El pressupost dels tres primers anys d’aquest servei ascendeix als 1.033.524,80 euros.

Altres canvis que inclouen els plecs de la nova licitació són que no s’acceptaran proposicions que redueixin el personal o les hores de servei previstes per a cada centre, així com es demana un control de l’horari del personal i mantenir-ne informat al servei tècnic. Aquest punt ha estat aprovat per unanimitat. Per al regidor de l’àrea, Pere Oliveras, “cal agrair els serveis jurídics i tècnics de l’Ajuntament per la gran tasca que han desenvolupat des de l’agost del 2021 per tal de donar valor i millorar la rendibilitat del servei de neteja de les dependències municipals. També cal donar les gràcies al personal dels diferents equipaments, per mantenir-nos informats sobre les necessitats de cada espai i així poder dur a terme un servei més efectiu”.

Al final de la sessió la regidora d’Igualtat, Ana Belén López, ha llegit el manifest del Dia Internacional de les Dones de l’Associació Catalana de Municipis i ha convidat a tots i totes a participar en els actes que s’han programat a Caldes de Malavella amb motiu del 8 de març.

Alhora, s’ha condemnat l’atac militar injustificat per part de l’exèrcit rus cap a Ucraïna, en aquest sentit, l’Ajuntament de Caldes de Malavella s’adhereix a la declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i la Xarxa d’alcaldes i alcaldesses per la Pau de Catalunya sobre el conflicte a Ucraïna que defensa que “cal contribuir a desescalar el conflicte i apostar per la desmilitarització de la zona i per l’establiment d’un diàleg enfocat a la construcció de pau”.

Per a l’alcalde, Salvador Balliu, “l’Ajuntament de Caldes ha col·laborat amb el lloguer d’una furgoneta per traslladar aliments, medicaments, roba i altres productes de primera necessitat cap a la frontera de Polònia amb Ucraïna. Vull donar les gràcies públicament als veïns per les seves aportacions i la seva voluntat d’ajudar als refugiats d’Ucraïna. Gràcies a tots per la vostra solidaritat”.