Alerta per una onada d'incendis a Palafrugell

Aquesta darrera setmana s'han registrat tres focs importants

Durant aquesta setmana el municipi de Palafrugell (Baix Empordà) ha patit tres incendis importants que, afortunadament, van acabar sense tenir greus conseqüències ni un impacte important en els espais naturals.

La meitat d’aquests focs antròpics es deuen a la temeritat i al comportament perillós i segons informe de l'Ajuntament es podria evitar més del 50% de l’inici del foc aplicant les accions adequades diàriament. Les èpoques de sequera (forta calor i poca humitat) fan augmentar el risc d’incendi al bosc i als espais naturals. A més, el vent contribueix a la propagació dels incendis.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Palafrugell, es demana ser el màxim de conscients de l’actual situació de manca de pluges i sequera. I s’aconsella als veïns i visitants extremar les precaucions a l’hora de realitzar qualsevol activitat a l’aire lliure on hi hagi implicats elements vinculats al foc. A més, dipositar restes de cendres o residus de barbacoes als contenidors pot acabar provocant que les deixalles actuïn com accelerant del foc.

També destaquen que si algú veu foc, avisi ràpidament els bombers (112) i en doni la màxima informació possible (localització, accessos, causa eventual...). En aquest sentit, en visualitzar qualsevol indici es poden posar en contacte amb la Policia Local de Palafrugell trucant al 972 30 62 92.