Una comissió d’experts visita la finca de Torre Mornau

Els ha acompanyat l'interessat en comprar la propietat, Rinaldo Muscolino

Diumenge passat es van reunir a Pau un grup d’experts vinculats al Manifest en defensa de la finca Torre d’en Mornau amb l’objectiu de visitar la finca. La comissió estava formada pels arquitectes bioclimàtics Teresa Batlle i Felip Pich Aguilera, Maria Angels Pérez Latorre, exdirectora del Programa AlternerII-DG XVII de la Unió Europea, Josep Puig, president d’Eurosolar Espanya i Santiago Vilanova, president de l’associació Una Sola Terra.

Aquest grup d’experts va estar acompanyat per l’empresari empordanès Rinaldo Muscolino, que manté la seva voluntat d’adquirir la finca amb participació popular, i pel senador de CiU Pere Maluquer, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Pau.

L’objectiu de la trobada va ser visitar tota la zona i recollir més informació per tal de redactar un informe que serà entregat properament al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en el qual es donarà suport a la iniciativa i es detallaran les diverses accions i projectes mediambientals i de tipus social que es poden desenvolupar en aquell espai, que es vol salvaguardar com a un punt clau ecològic i paisatgístic de l’Alt Empordà.