Hewlett Packard s'instal·la al Parc Científic de Girona

Es preveu que generin més de 300 nous llocs de treball en els propers dos anys

La multinacional Hewlett Packard ha inaugurat un centre per desenvolupar aplicacions informàtiques al Parc Científic i Tecnològic de Girona. De moment, les instal·lacions s'han engegat amb 30 persones, però la previsió és que durant els propers dos anys generin més de 300 nous llocs de treball al sector.

En una primera fase, el centre desenvoluparà aplicacions per a la Generalitat, però també servirà com a trampolí a la UdG per trobar nous talents en el terreny universitari. A més, serà una antena tecnològica per a les empreses del territori. El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, que avui ha inaugurat les insta·llacions ha destacat "l'oportunitat" que representa per a les comarques gironines.

Girona és, des d'avui, un nou pol d'atracció per al talent informàtic. La multinacional líder del sector, Hewlett Packard, ha obert un centre per desenvolupar-hi aplicacions al Parc Científic i Tecnològic de la UdG. Només per fer-se'n una idea, cada segon la firma ven tres dels seus productes arreu del món, i a Catalunya -on des dels anys 80 té planta a Sant Cugat del Vallès centrada en la impressió- cada any llancen 100 noves patents.

El nou centre se situa a la segona planta de l'edifici Narcís Monturiol. S'ha engegat amb 30 treballadors, però el camí a recórrer i les potencialitats són grans. Segons explica el vicepresident d'HP a l'estat espanyol, Enrique Solbes, l'experiència els demostra que aquests centres poden arribar a generar "entre 300 i 400 nous llocs de treball en un termini de dos anys".

En aquesta primera fase, el nou centre desenvoluparà aplicacions informàtiques per a la Generalitat de Catalunya. Però també servirà com una antena tecnològica per al territori. I és que, de fet, com ha explicat Solbes, ja han detectat diverses empreses interessades a servir-se de les innovacions que surtin des d'aquí. "Ja tenim identificades necessitats de software en diversos sectors, des de les telecomunicacions fins a la banca!", ha precisat Enrique Solbes.

A més, HP també estableix un potent lligam amb la Universitat de Girona (UdG). I és que les instal·lacions compten amb un observatori tecnològic, que servirà com a plataforma per descobrir nous talents en l'àmbit de la informàtica. Entre d'altres, des d'aquí, els universitaris podran portar-hi a terme projectes i comptaran amb l'assessorament i la tutorització dels treballadors d'HP.

Arreu de l'estat espanyol, la multinacional informàtica té deu centres més com aquest, sovint vinculats a universitats. "Estem parlant de serveis de valor afegit; en el cas de Girona, centrats en el camp del software", ha precisat el vicepresident d'HP a l'estat espanyol.

Esperit d'equip

El conseller d'Empresa i Ocupació Felip Puig, ha inaugurat aquest divendres les noves instal·lacions. Puig ha destacat que el nou centre "posa en evidència que quan el país treballa amb esperit d'equip entre el sector públic i privat aconseguim triomfs". I hi ha afegit: "I la prova és que, malgrat les dificultats, s'aconsegueix que a Girona s'hi instal·li un centre de la primera empresa mundial del sector com és Hewlett Packard".

Per la seva banda, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha ressaltat que la instal·lació del nou centre de HP al Parc Científic és un clar exponent de l'esperit que té la ciutat per impulsar les noves tecnologies. "El nou centre encaixa perfectament amb el nostre model de ciutat, on hi ha una aliança clara amb el món universitari", ha subratllat l'alcalde. I hi ha afegit: "Però no ens volem quedar aquí, sinó créixer en aquest àmbit i permetre que empreses com Hewlett Packard puguin desenvolupar a Girona projectes de creixement".