Madrid imposa la bandera espanyola a l'Ajuntament de Banyoles

La subdelegació del govern espanyol a Girona ha enviat un requeriment al consistori

L'Ajuntament de Banyoles ha penjat la bandera espanyola al balcó per complir amb el requeriment de la subdelegació del govern estatal a Girona. El termini de resposta acaba avui i el consistori, després de parlar-ne amb la resta de partits, ho ha donat a conèixer a través d'un comunicat on es diu que hi estan obligats.

El consistori no vol entrar en una "guerra de banderes" ni tampoc "esmerçar diners ni esforços en una possible causa judicial que amb tota probabilitat seria perduda". També es diu que l'equip que encapçala Miquel Noguer "prefereix dedicar els seus esforços i diners a l'ajut de les persones". En el comunicat, s'anima als ciutadans a posar els "símbols del país" a finestres i balcons. La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha instat els Ajuntaments a penjar la bandera espanyola als balcons dels consistoris. En cas contrari, se'ls podria portar als tribunals.

Banyoles és un dels municipis que ha rebut el requeriment a les comarques gironines, però també hi ha el cas de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) que ha pres la decisió de no complir aquest ordre. Aquest municipi ja compta amb una sentència desfavorable del Jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona del 27 de desembre passat que l'obliga a fer onejar la bandera al consistori i a tots els edificis municipals.

L'Ajuntament, però, governat per CiU, amb el suport dels regidors de COET, UPM i ERC, va votar a favor del manifest que rebutja aquesta imposició en el ple celebrat el 7 de febrer passat. El PP i LEST s'hi van abstenir. L'Ajuntament ja ha presentat un recurs d'apel·lació que haurà de resoldre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.