Manel, El Pot Petit, Buhos, The Tyets i Dàmaris Gelabert al proper Festivalot

El festival amplia col·laboracions amb les escoles de Girona i Salt

Després de dues edicions limitades per la situació sanitària, el 7è Festivalot recupera les activitats i escenaris prepandèmia. Així, es faran concerts tant a l'Auditori de Girona com també al parc de la Devesa, i es recupera la Fira del Festivalot (que té lloc dins el Palau de Fires). L'objectiu, destaca l'organització del certamen, és aplegar "milers de famílies a Girona per gaudir d'un cap de setmana ple de música per a totes les edats".

Els tres membres d'Els Amics de les Arts;Joan Enric Barceló, Ferran Piqué i Daniel Alegret, artífexs del festival i els seus directors artístics, han destacat "la il·lusió" de poder tornar a programar concerts "amb normalitat". L'objectiu, subratllen, és oferir un cartell musical "de luxe" adreçat als nens i nenes, que "mereixen més que mai gaudir de la música en família" després de dos anys de pandèmia.

El Festivalot se celebrarà els dies 28 i 29 de maig. I avui ja se n'ha fet un avançament de la programació, anunciant tots els concerts que es faran a l'Auditori de Girona. Seran els de Manel, El Pot Petit, Buhos, The Tyets i Dàmaris Gelabert. A partir d'aquest dijous les entrades ja surten a la venda. El Festivalot manté les tarifes habituals (amb un escalat de preus que es mou entre els 2 i els 12 euros, depenent del número de concerts que es comprin).

Més col·laboracions escolars

D'aquí poc es donaran a conèixer més concerts i activitats, que es faran al parc de la Devesa i al Palau de Fires (ja que aquest 2022 es recupera la Fira del Festivalot). Com a novetat, aquest any el certamen familiar amplia les seves col·laboracions amb escoles de música i de Girona i Salt, de barris com Santa Eugènia, Vila-roja o Pont Major.

De fet, un primer fruit d'aquestes col·laboracions és el mateix cartell del festival. L'han fet alumnes de l'escola Font de la Pólvora, conjuntament amb l'artista Ilich Roimeser. Des de l'organització subratllen així "el gran poder de la música com a element integrador, per trencar barreres socials i prejudicis, i entre altres coses, per fer-nos feliços".