Blanes espera poder celebrar el 50è Concurs de Focs aquest 2022

L'esdeveniment es porta anul·lant des del 2020 per la pandèmia

La tercera va la vençuda o almenys això és el que esperen des de Blanes (Selva) que han programat pel 22 al 26 de juliol d'enguany que es porti a terme la 50ena edició del Concurs de Focs d'Artifici de la Costa Brava que s'ha anul·lat en dues ocasions per la pandèmia de la covid-19.

La Festa Major haurà començat un dia abans, amb el pregó d’inici de festes. Pel que fa a les cinc pirotècniques s’està treballant per contractar una selecció de les millores empreses que han guanyat en anteriors edicions, en una mena de ‘Fireworks Dream Team’. De moment, una de les que té assegurada la participació és la Pirotècnia Valenciana, que va guanyar el primer premi el darrer any de focs, el 2019. Les bases del concurs internacional contemplen que el guanyador està automàticament convidat a participar l’any següent, cosa la qual s’espera que vulgui acceptar.

Amb tot, des de l'Ajuntament de Blanes s'espera que es relaxin les mesures per evitar contagis de covid-19 ja que a dia d'avui encara no està permesa la celebració d’esdeveniments que superin les més de 100.000 persones. És per això que des del consistori s'ha previst que enguany sigui una celebració més "modesta" del que inicialment s'havia previst pel 2020.