Salvem les Valls creu que la licitació de les variants d'Olot i les Preses tindrà ''conseqüències irreversibles''

L'entitat ho veu com una "falta de respecte als processos participatius i democràtics"

Salvem les Valls creu que l'anunci de licitació del projecte constructiu de les variants d'Olot i les Preses per part de la Generalitat és una "falta de respecte" als processos participatius i "un greu error que pot portar conseqüències irreversibles" al territori.

L'entitat està "analitzant" també si el tràmit incompleix la llei per haver-se fet abans de tenir la declaració d'impacte ambiental. "Si fos així impugnaríem la licitació, presentant un contenciós administratiu", avisen. A més, consideren "poc ètic" com s'ha dut a terme el procediment i demanen que es retiri la licitació i es consideri fer un altre estudi d'impacte ambiental per una carretera que "ha canviat significativament passant de 2+2 a 1+1".

"De totes maneres, considerem que no es pot planificar unes carreteres en un Parc Natural i en sòls agrícoles considerats "prime farm land" sense abans haver implementat un pla de mobilitat sostenible amb una reducció significativa de cotxes i camions i que el govern hagi redactat el pla territorial sectorial agrari que definirà els sòls agraris d'alt valor", afegeixen en un comunicat.