El PP tomba una proposta per millorar l'N-260 entre Portbou i la frontera

Dues persones van morir aquest estiu en aquest punt quan fugien del foc després de quedar atrapades en un embús

El PP ha rebutjat aquest dimarts una proposició no de Llei del grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats que demanava a l'Estat que actuï "amb urgència" per millorar la carretera N-260 entre Portbou i la frontera francesa. En aquest punt, la carretera que connecta amb França és sinuosa i estreta. Aquest estiu dues persones van perdre la vida en aquest tram quan fugien del foc després de quedar atrapades en un embús.

El diputat Jordi Xuclà s'ha queixat de l'actitud del govern espanyol per considerar que es tracta d'una carretera transfronterera que té "estàndards de carretera comarcal de segona amb baixes prestacions". El diputat de CiU per Girona Jordi Xuclà ha denunciat, durant la comissió de Foment, les condicions en què es troba la carretera N-260, particularment el tram de dos quilòmetres que uneix Portbou amb la frontera, que és molt estret i ple de corbes.

Segons el diputat, l'estat de la carretera provoca "taps de circulació" com el que es va produir el 22 de juliol quan, a causa de l'incendi de la Jonquera, es va desviar el trànsit de l'N-II i l'AP-7 per aquest punt. Just en aquell moment es va originar un altre foc a Portbou i els vehicles van quedar atrapats. Dues persones van morir en caure per un penya-segat mentre fugien de l'incendi.

El diputat gironí de CiU s'ha queixat de l'actitud del govern cap a aquesta via perquè considera que és una carretera transfronterera que té "estàndards de carretera comarcal de segona amb baixes prestacions". "L'Estat té com una carretera comarcal de segona una connexió transfronterera; qui crea els mapes pot acabar en una ratera ", ha afirmat Xuclà, que considera que en un context com l'actual s'han de prioritzar els treballs i que aquesta millora a la N-260 ha de tenir "caràcter d'urgència".

Xuclà ha criticat el govern perquè "després del tràgic succés" de l'estiu no ha emprès la reforma de la via. "Aquesta carretera té unes condicions totalment inapropiades i de baixa qualitat", ha manifestat el diputat, que recorda que l'N-260 és, juntament amb l'N-II i la N-154, l'únic accés a la frontera francesa des de Girona. Per això, considera que és "irritant" que l'executiu espanyol no faci per millorar la carretera.

El diputat també s'ha queixat perquè, segons ha dit, el govern espanyol ha reduït successivament des de 2010 les partides pressupostàries destinades al condicionament de l'N-260 entre Portbou i Cervera i que, a més, no executa les partides proposades.