Condemnen l'home que va agredir a un florista de Girona

L'Audiència imposa al processat un any de presó per lesions i l'obliga a indemnitzar el botiguer amb 6.500 euros

L'Audiència de Girona ha condemnat a una pena d'un any de presó l'home que va fer saltar dues dents a un florista llançant-lo al terra d'una empenta. La sentència condemna el processat, Rachid Rami, per un delicte de lesions i l'obliga a indemnitzar el botiguer amb més de 6.500 euros. Els fets van tenir lloc el 19 de gener de l'any passat a l'entrada de la floristeria que la víctima regenta al carrer del Carme.

El tribunal considera provat que els dos homes es van discutir -probablement, per un afer de faldilles- i que Rami va fer caure el seu oponent de cares a terra. Tot i que el processat s'enfrontava a 5 anys de presó l'Audiència li n'imposa només un perquè el botiguer tenia la boca en mal estat. Els fets que s'han sentenciat ara van tenir lloc el 19 de gener de l'any passat. La víctima, que és florista, té el negoci al carrer del Carme i l'acusat, Racihd Rami, és l'actual parella de la seva exdona. Aquella tarda, els dos homes es van discutir a l'entrada de la botiga.

Segons recull la sentència, després de mantenir "un breu enfrontament verbal" amb la víctima, Rami va ventar una empenta al florista i el va fer caure de cares contra el terra. Arran de l'agressió, l'home va perdre dues dents i va patir diversos cops a la cara.

La sentència condemna Rachid Rami per un delicte de lesions, basant-se en les declaracions que tant l'acusat com la seva parella van fer al judici. A la sala de vistes, tant Rami com la seva dona van reconèixer l'existència de l'empenta, si bé van dir que el florista havia caigut de lloros perquè anava begut.

El tribunal, però, desestima aquest extrem. Sobretot, basant-se en l'informe dels metges que van atendre el botiguer poca estona després de la caiguda. I és que, com precisa la sala, el document no recull res "sobre una possible intoxicació etílica" i precisa que el florista estava "normal, conscient i orientat", tot i que podria haver begut una mica d'alcohol.

De 5 anys de presó a un

A l'hora d'imposar la pena per lesions, però, l'Audiència sí que rebaixa considerablement les pretensions del fiscal. L'acusació sol·licitava una condemna de 5 anys per lesions per a Rachid Rami, però la Secció Tercera li n'imposa una d'un any. Entre d'altres, perquè el florista tenia la boca en mal estat i això també hauria afavorit que perdés les dues dents en xocar contra el terra.

La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Sonia Losada, obliga l'acusat a indemnitzar el florista amb 6.540,50 euros. Aquesta quantitat correspon, per una banda, a les lesions que es va fer en caure i, per l'altra, al cost del tractament odontològic per reposar les peces perdudes.