Jutgen un home que va agredir un florista a Girona

L'acusat va empènyer la víctima i li va fer saltar les dents

El cas que ha arribat avui a judici va passar ara fa un any, la tarda del 19 de gener del 2012. La víctima, que és florista, té el negoci al carrer del Carme de Girona i l'acusat, Rachid R., és l'actual parella de la seva exdona.

Durant la vista, un i altre han explicat versions oposades dels fets. Per una banda, el florista sosté que aquell dia, cap a les sis de la tarda, l'acusat se li va plantar al davant de la botiga i el va començar a increpar. Quan ell va sortir per evitar que se li posés a dins el local, l'altre se li va abraonar, li va ventar un cop de puny i li va clavar una empenta que el va fer caure de morros a terra.

Arran d'això, a l'home li van caure dues dents aquell mateix vespre i el dentista li'n va haver d'extreure una altra. "Jo abans no l'havia molestat per res; va ser ell qui em va empènyer i em va fer caure a terra", ha declarat el florista.

Per la seva banda, l'acusat, Rachid R., sosté que va ser l'altre qui el va atacar primer, perquè no suportava que tingués una relació amb la seva exdona. Durant el judici, el processat ha dit que aquella tarda, mentre passejava pel carrer del Carme amb la seva parella, el florista va sortir de la botiga i va començar a cridar-lo perquè s'acostés.

Segons l'acusat, el florista anava borratxo i el va arribar a empènyer fins a tres vegades abans que ell s'hi tornés per intentar defensar-se. "Com que me n'anava contra la carretera, per evitar caure, me'l vaig intentar treure del damunt", ha relatat l'acusat.

De cara contra el terra

Rachid R. també ha concretat que, després d'apartar-lo, va ser el mateix florista qui va caure de cara contra el terra perquè anava begut. La seva parella -i exdona del florista- també ha declarat al judici i ha ratificat aquesta versió, tot i que a la declaració que va fer en fase d'instrucció, per exemple, no consta que digués que la víctima empenyés fins a tres vegades l'acusat.

Entre els testimonis que avui han passat per sala, hi ha també l'agent dels Mossos d'Esquadra que va agafar la denúncia al florista aquell mateix vespre. Mentre agafava l'atestat, el mosso va fer constar que a l'home li van saltar dues dents. A preguntes de la magistrada, l'agent ha concretat que l'alè del florista delatava que havia begut una o dues cerveses, però que el seu tracte era correcte.

Al final del judici, la fiscal ha demanat que s'imposi a Rachid R. una pena de 5 anys de presó per un delicte de lesions. En matèria de responsabilitat civil, aquesta part demana que el processat indemnitzi el florista amb 6.540,50 euros, quantitat que inclou el tractament odontològic que s'ha hagut de fer (substituir els incisius que li van saltar i posar-hi fundes).

L'advocat de la defensa, per la seva banda, ha demanat l'absolució. El judici, que s'ha celebrat a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.