Quatre detinguts i 2.714 plantes de marihuana comissades en l'operatiu a Maçanet de la Selva

L'operatiu va comptar amb més de 100 agents de la Guàrdia Civil

Més de 100 efectius de la Guàrdia Civil juntament amb la col·laboració de la Policia Local de Maçanet de la Selva, van desmantellar dilluns passat, 21 de febrer una organització criminal, dedicada al cultiu i elaboració de marihuana i haixix en aquesta població i van procedir a la detenció de quatre persones de nacionalitat marroquí, com a presumptes autors de diversos delictes com a tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, conducció temerària, tinença il·lícita d'armes, blanqueig de capitals, denúncia falsa i pertinença a grup criminal.

Fruit de les investigacions desenvolupades, consistents en gestions, anàlisi d'informació i desenvolupament d'activitat operativa per part del personal pertanyent a l'equip de l'EDOA de la Comandància de la Guàrdia Civil de Girona, amb motiu d'haver obtingut indicis clars que feien sospitar de l'existència d'una possible organització dedicada al tràfic de cànnabis, se sol·licita al Jutjat l'entrada i el registre de 6 immobles per verificar les sospites dels agents.

Fruit d'aquesta intervenció, els guàrdies civils van comissar un total de 2.714 plantes de marihuana, 977 grams d'haixix, una pistola amb silenciador, sense numeració i amb 85 cartutxos de diferent calibre, 96.780 euros en moneda i bitllets, documentació econòmica intervinguda per al seu estudi, material elèctric per al cultiu de cànnabis en la seva modalitat indoor i trituradores de grans dimensions per a l'elaboració d'haixix.

Al dispositiu hi han participat també altres unitats territorials de la Comandància de Girona. Les diligències i els detinguts van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Santa Coloma de Farners (Selva).

Se sol·licita a l'Autoritat Judicial la destrucció de la droga confiscada. Els agents mantenen la investigació oberta i no es descarten més detencions dins de la mateixa operació.