Quatre detinguts en dos dies per furtar en tres supermercats del Baix i l’Alt Empordà

Els robatoris van ser a Bellcaire d'Empordà, la Bisbal, Palafrugell i l'Escala

Els Mossos d’Esquadra van detenir els dies 9 i 10 de febrer quatre homes, d’entre 22 i 39 anys, com a presumptes autors de tres delictes de furt a establiments comercials. Les primeres detencions van tenir lloc la tarda del dia 9 de febrer quan agents d’aquesta comissaria van aturar un vehicle a la GI-632, a la localitat de Bellcaire d’Empordà, per tal d’identificar els seus dos ocupants.

Després d’identificar-los van escorcollar el turisme i al maleter van trobar vuit bosses de ràfia plenes de productes de supermercat, dels quals no en van poder acreditar la seva lícita procedència amb cap tiquet de compra.

Fetes les gestions amb diversos supermercats de la zona els agents van saber que aquests productes d’alimentació i higiene havien estat furtats d’un supermercat de l’Escala poc abans. Els agents van recuperar i retornar a l’establiment tots els productes sostrets valorats en 855 euros. Els furtadors portaven una gorra i un barret per dificultar la seva identitat i dues motxilles per introduir els objectes sostrets de l’establiment.

Els detinguts, amb nombrosos antecedents per fets similars, van passar el dia 10 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Les dues altres detencions van tenir lloc el matí del 10 de febrer, quan agents del Grup de Delinqüència Urbana van rebre l’avís d’un supermercat de la Bisbal d’Empordà, ja que havien vist un home que els volia furtar productes.

Paral·lelament, una patrulla de la Unitat de Seguretat Ciutadana també va ser avisada per treballadors d’un altre supermercat de la zona que un home els havia intentat sostreure càpsules de cafè. Els agents van localitzar un turisme amb dos ocupants quan circulaven pel carrer de les Voltes de La Bisbal d’Empordà que coincidien amb la descripció facilitada pels treballadors dels supermercats.

Els agents els van identificar i escorcollar el vehicle on els van trobar dos rulls de bosses d’escombraries utilitzades per guardar els objectes sostrets, i al maleter portaven vuit bosses plenes de productes de cosmètica, xocolates i càpsules de cafè.

Fetes les gestions per esbrinar la procedència dels productes furtats, valorats tots ells en 1.275 euros, van saber que els havien sostret de dos supermercats de la població de la Bisbal d’Empordà i de Palafrugell.

Els detinguts, amb nombrosos antecedents per fets similars, van passar el dia 10 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.