Els Mossos apunten que l'únic conflicte que tenia la víctima del crim de Lloret era amb el seu botxí

Familiars de l'empresari mort a trets afirmen que tenia "por"

Els Mossos d'Esquadra que van investigar la mort a trets d'un empresari a Lloret de Mar (Selva) el vespre del 13 de setembre del 2012 han explicat al judici que l'únic conflicte que tenia la víctima era amb l'ara acusat d'assassinat.

Els investigadors remarquen que, després d'interrogar l'entorn de la víctima, la hipòtesi que va prendre més força apuntava cap al processat i que l'anàlisi de telefonia mòbil i de les càmeres de videovigilància van determinar que l'acusat va fer un recorregut compatible amb dirigir-se cap al descampat on van localitzar el cos de l'empresari. També han declarat familiars de la víctima que han explicat que tenia "por" i que deia que tenia problemes amb "gent tan dolenta que no podia anar a la policia".

El judici contra l'acusat d'executar a trets l'empresari de Lloret de Mar ha continuat aquest dimarts a l'Audiència de Girona amb la declaració de familiars de la víctima i dels investigadors dels Mossos d'Esquadra. És la quarta jornada del judici, que es fa amb jurat popular.

Els Mossos d'Esquadra han explicat que, després d'inspeccionar el descampat que va ser l'escena del crim, van prendre declaració a la família i a l'entorn proper de la víctima. Segons han explicat al judici, la investigació va apuntar cap a l'ara acusat perquè era l'únic amb qui la víctima havia tingut algun conflicte.

Diversos testimonis van explicar als investigadors que la víctima se sentia "ferida en l'orgull" pel cop de puny que el processat li va clavar el juliol del mateix any i havia dit que volia arreglar les coses enfrontant-se "home a home" quedant en una zona apartada de Lloret de Mar per barallar-se. A més, també han apuntat que un altre dels possibles mòbils és que l'acusat extorquís la víctima reclamant-li uns diners per poder mantenir el negoci immobiliari que tenia a la zona.

Amb aquesta informació, han concretat que van analitzar la telefonia mòbil i les càmeres de videovigilància properes al descampat. Van trobar trucades creuades entre víctima i acusat tant el 12 com el 13 de setembre i les càmeres van captar el vehicle del processat passant per davant d'una benzinera pocs minuts abans de l'hora del crim en un recorregut compatible amb anar fins al lloc del crim.

La defensa ha volgut desacreditar la investigació dels Mossos apuntant que es van centrar en el processat des d'un primer moment i no van tenir en compte altres possibles sospitosos. "Nosaltres treballem la informació que ens aporta la investigació, i no hi havia cap altre sospitós", ha respost un dels caporals del grup d'homicidis.

Aquest dimarts també han declarat una germana i la parella de la víctima i han explicat que setmanes abans del crim estava "nerviós", "agitat" i tenia "por". Fins i tot va arribar a dir que tenia problemes amb gent "tan dolenta" que no podia anar a la policia. L'empresari no els hi va dir nom concret però sí que va afirmar que aquell vespre tenia una "trobada" amb algú per posar punt final a la situació. Havia quedat en trucar a les vuit del vespre a la seva parella, que vivia a Alemanya, però ja no van poder tornar a parlar mai més.

El fiscal l'acusat d'assassinat i tinença il·lícita d'armes i demana 22 anys de presó. Les defensa vol que l'absolguin. El judici, que es fa a la secció tercera de l'Audiència de Girona amb jurat popular, es reprendrà dimecres.