Caldes de Malavella acollirà la tercera Fira Gegantera de les comarques gironines

Tindrà lloc el proper 12 de març

Sota l’eslògan “Travessant el territori camí a la fira” aquest dimecres s’ha presentat la programació de la tercera edició de la Fira Gegantera de les comarques gironines que se celebrarà a Caldes de Malavella (Selva) el dissabte 12 de març. La jornada està organitzada per la Colla Gegantera i l’Ajuntament de Caldes, amb el suport del Consell Comarcal de la Selva, la Coordinadora de Colles Geganteres de les comarques gironines i la Diputació de Girona.  

La diada començarà a les 10 h del matí amb la inauguració de la fira i l’audició de la sardana “Doll de Catalunya” del mestre compositor Antoni Mas, interpretada per Coral Cantaires de Caldes. L’espai firal estarà ubicat al voltant de la Casa dels Gegants, ocupant la Plaça Cruïlles, el carrer de Vall-Llobera, la Plaça de l’U d’Octubre i el carrer de Sant Grau.  

Durant tota la jornada, es podrà gaudir de 30 expositors vinguts d’arreu del territori, constructors de figures de faràndula com són els gegants, capgrossos i bestiari, luthiers, artesans, llibreries de cultura popular, sastres, així com un espai dedicat a les associacions que treballen per la difusió de la cultura popular. També amenitzaran l’esdeveniment diverses activitats lúdiques, balls de gegants, una mostra de grups folklòrics, entre altres. 

La cloenda de la fira es durà a terme a les 20 h amb la tancada dels gegants i la cercavila del gegantó Suc de Bruc, al ritme de la Xaranga Ho Peta Street Band. Per a més informació, consulta la programació adjunta a continuació. 

Per a l’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, “els gegants són tot un símbol de la cultura popular i estem molt contents que Caldes sigui la seu d’aquesta jornada gegantera que acollirà entitats culturals d’arreu del país”. 

Per la seva banda, el president de la Colla Gegantera de Caldes de Malavella, Cesc Canet, “dos anys més tard, després d’haver viscut i patit aquesta pandèmia, des del sector de la cultura popular i en representació de la Colla Gegantera de Caldes, encarem amb força, il·lusió i esperança el fet de seguir endavant als carrers i places”. 

L’acte de presentació s’ha dut a terme a la Sala de Plens de l’Ajuntament de la vila amfitriona i ha comptat amb la participació de l'alcalde i president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; la regidora de Promoció Econòmica, Ana Belén López; el conseller de Cultura del Consell Comarcal, Pere Fernàndez; el Vocal de Fira de la Coordinadora de Colles Geganteres de les Comarques Gironines, Marc Romero; el vicepresident de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, Carmelo Martínez; el president d’Adifolk, Ivan Besora i el president de la Colla Gegantera de Caldes de Malavella, Cesc Canet.