Figueres treu a licitació la segona fase de rehabilitació de la casa natal de Dalí

L'import de la contractació és de 1,3 milions d'euros

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) va publicar dilluns la licitació de la segona fase de rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí, un projecte que està en marxa des de setembre de 2019 i que inicialment s'havia d'acabar el 2021, però la pandèmia ha obligat a endarrerir els terminis.

L'import de la licitació és d'1.343.637,90 euros (IVA inclòs) i els treballs tindran una durada aproximada de vuit mesos. En aquesta segona fase es contempla, bàsicament, la finalització dels acabats de la totalitat de l'edifici, així com les instal·lacions elèctriques, de clima, de seguretat contra incendis i la restauració de totes les fusteries exteriors existents a les diferents plantes. En total, la intervenció integral de l'immoble està valorada en uns 2,5 MEUR.

Amb tot, un cop finalitzades les obres, el Grup Transversal i l'estudi d'arquitectura Varis Arquitectes seran els encarregats de fer la redacció del projecte museogràfic de la casa. Al concurs, que constava de dues fases, s'hi van presentar deu empreses, que van quedar en cinc un cop valorades la seva la solvència i experiència. El Grup Transversal han estat els responsables de projectes com 'El món Sant Benet' o la 'Gaudí Night Expirience'. Per la seva banda, Varis Arquitectes han estat els encarregats de la museïtzació del Centre Cultural Born de Barcelona.