El castell de Montsoriu mobilitza el territori per la gran final del programa Batalla Monumental

S’ha fet una edició limitada de 1.000 estendards dels Cabrera

El castell de Montsoriu mobilitza el territori per la gran final del programa Batalla Monumental, que s’emetrà en directe el pròxim dijous 17 de febrer, des de la Seu Vella de Lleida. Amb el lema “Montsoriu, la força d’un territori”, el que està considerat el millor castell gòtic de Catalunya ha aconseguit plantar-se a la final i competirà al costat d’altres monuments com les muralles de Montblanc, el Palau de la Música i els monuments guanyadors dels dos darrers programes, el monestir de Ripoll o la cartoixa d’Escaladei i el Poble Vell de Corbera o el Born CCM.

Una de les iniciatives que s’ha posat en marxa per a la gran final del programa Batalla Monumental per fer visible aquest sentiment de força i unitat del territori és l’edició de 1000 estendards amb l’escut dels Cabrera. El president del Patronat del Castell de Montsoriu, Pere Garriga, ha explicat: “L’objectiu és que la gent pugui enviar fotografies de tot arreu, amb aquest emblema que ens uneix i que representa la força del territori!".

En el marc d’aquesta campanya de comunicació s’han fet arribar estendards a tots els ajuntaments de la comarca de la Selva, instituts, escoles, així com també a la Diputació de Girona i el Patronat de Costa Brava Girona, entre molts altres ens i associacions d’arreu del territori. I és que tal com han explicat tant el president del Patronat, com el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, la idea és que l’estendard dels Cabrera sigui present arreu del territori.

Aquelles persones que vulguin adquirir un estendard, poden fer-ho o a la botiga del castell de Montsoriu i a la del Museu Etnològic del Montseny. Paral·lelament, s’ha editat un vídeo  on els personatges històrics de Bernat de Cabrera, Timbor de Fenollet i Berenguer de Malla, organitzen la campanya de mobilització de tots els territoris!

Campanya de promoció

En el marc de la campanya de comunicació, que el Consell Comarcal de la Selva i el Patronat del Castell de Montsoriu van iniciar coincidint amb l’emissió del programa “Batalla de Fortaleses” entre el castell de Montsoriu i el castell de Mur el dia 13 de gener, es van dur a terme diverses iniciatives que varen superar totes les expectatives d’audiència televisiva i al llarg de la setmana de votacions es va generar una implicació i complicitat territorial com poques vegades ha passat a la comarca de la Selva. La mobilització d’entitats i associacions, tots els ajuntaments de la comarca de la Selva, la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, entre molts altres, ha fet possible que Montsoriu no sigui només el castell gòtic més important de Catalunya sinó també un sentiment de present i de futur, tal com han manifestat Garriga i Balliu.

Abmdós asseguren que “la participació al programa Batalla Monumental és un reconeixement a la tasca que des de fa molts anys s’està fent tant des del Patronat del Castell de Montsoriu com des del Consell Comarcal de la Selva.” Tal com han recordat ambdós representants: “Aquest gran monument del nostre país és un actiu important en el projecte de dinamització turístico-patrimonial que és la Ruta dels Cabrera, impulsat pel mateix Patronat de Montsoriu i Consell Comarcal de la Selva amb el suport de tretze municipis de la comarca, un referent en la recerca arqueològica i un dels grans projectes de recuperació patrimonial del nostre país.”

Des del Patronat del Castell de Montsoriu i el Consell Comarcal de la Selva animen a donar suport al castell de Montsoriu per a la final de Batalla Monumental. Les votacions seran durant l’emissió del programa del dia 17 de febrer i decidiran el monument favorit dels catalans.

Aquelles persones que vulguin participar a la gran final de Batalla Monumental, ho poden fer a partir de 2/4 d’11 de la nit, just quan comencin les votacions, a través de l’aplicació de TV3 i del web del programa.